Κοτόπουλο με μπάμιες

 

Τι χρειάζεται
5 μπουτάκια κοτόπουλου 
1 κιλό μπάμιες 
125 γρ. λάδι 
3 ντομάτες μεγάλες ώριμες  στον τρίφτη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
1 ποτήρι λευκό κρασί 
λίγο νερό

Πως γίνεται
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, κόβοντας το κοτσάνι κωνικά γύρω γύρω.  Τις πλένουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι  και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 15' με την κατσαρόλα καλυμμένη με το καπάκι της.  Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10'.  Προσθέτουμε τις μπάμιες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ½ ποτήρι νερό  και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου ανακινώντας κάπου κάπου  την κατσαρόλα.
Προς το τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό.  Όταν ολοκληρωθεί η  συνταγή το φαγητό δεν μένει με το λαδάκι τους αλλά μένει με ζουμί το οποίο έχει ανοιχτό κόκκινο χρώμα .

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Δεν κόβουμε το κοτσάνι από τις μπάμιες ίσια γιατί θα αποβάλουν βλέννα και θα χαλάσει το φαγητό.
Το φαγητό αυτό είναι πολύ νόστιμο και έχει ιδιαίτερη γεύση

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook