Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι

8-10-2012 (Gossip)

 

 

«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, πραγματεύεται την ιστορία του ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΚΗ, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Πύλο για 2 εβδομάδες (φιλοξενούμενοι της Costa Navarino), στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.
Η παραγωγός, Ελένη Σμαραγδή, με επιτυχία κατάφέρε να συγκεντρώσει μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιοών και συνεργάτών ίδια. Ο Sebastian Koch ( Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 2007) πρωταγωνιστεί ως ο Ιωάννης Βαρβάκης. Επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί John Cleese ο οποίος δήλωσε ότι "αυτή η παραγωγή είναι ίσως οτι πιο γοητευτικό έχω πάει ποτέ ", η μεγάλη ντίβα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, Κατρίν Ντενέβ,ο διάσημος ρώσος ηθοποιός  Evgeny Stychkin, η Όλγα Sutulova,Ο ισπανός ηθοποιός Juan Diego Botto, (ο οποίος τιμήθηκε για την απόδοσή του ως Μέγας Ιεροεξεταστής στην ταινία El Greco), ο Nick Ashdon (πρωταγωνίστησε στο El Greco). Οι εξαιρετικοι Έλληνες ηθοποιοί  συμμετέχουν στην ταινία είναι :ο Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Marisha Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Παύλος Kontoyannidis, Alexanros Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Γιώργος Κοτανίδης ως Γενικός Κολοκοτρώνης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιάννης Βούρος, Ειρήνη Μπαλτά, Kris Radanov, Γιώργος Μακρής , Λάμπρος Ktenavos, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Μαύρος, Pete Rundle, Άλεξ Αντωνόπουλος, Iryna Bagdassarova, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Κώστα Σόμμερ, Κώστα Delakouras, Κωστάντζα Κωνσταντακοπούλου, Μελίνα Ζαχαροπούλου,ο  Χριστόφορος Παπακαλιάτης,ο Μάνος Τσαγκαράκης, ο Νικόλας και η Ευγενία Θεοτοκά.

Ο Άρης Σταύρου είναι Διευθυντής Φωτογραφίας, ενώ ο Νίκος Πετρόπουλος είναι υπεύθυνος για όλα τα σύνολα (σχεδιαστής παραγωγής, σκηνοθέτης, ενδυματολόγος σε μεγάλη παραγωγή όπερας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό). Lala Huete είναι για άλλη μια φορά εξαιρετική ενδυματολόγος της ταινίας (βραβείο Goya για El Greco, Βραβείο BAFTA για Λαβύρινθος του Πάνα), Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι συντάκτης της ταινίας και Ο Μίνως Μάτσας έχει γραψει την μουσική. Εκτός από την υπέροχη σειρά των συνεργατών παραπάνω, ένα τεράστιο ποσό των ανθρώπων που εργάστηκαν για το έργο από πίσω από τις σκηνές.

* Τρία πληρώματα κατασκευάζονται τα περίτεχνα σετ της ταινίας στην οποία περιλαμβάνονταν τα πλοία, το Σανατόριο, τα σπίτια, το παλάτι, καθώς και πολλά στηρίγματα της εποχής εκείνης.

* Εκατοντάδες βιβλία αγοράστηκαν για την προετοιμασία του σεναρίου της ταινίας και σε γενικές γραμμές, η οποία περιελάμβανε εκτεταμένη βιβλιογραφία σχετικά με ρωσικό χαβιάρι, Ιωάννης Βαρβάκης και οτιδήποτε αφορούσε την εν λόγω περίοδο. Συνεργασία ιστορικός Αλέξανδρος Markov, ένας κάτοικος του Αστραχάν, ήταν ανεκτίμητη. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα όλων των πτυχών της προσωπικότητας του Ιωάννη Βαρβάκη.

* Το σενάριο ξαναγράφτηκε 33 φορές, με τη συμμετοχή των τεσσάρων ατόμων: Παναγιώτης Πασχίδης, Γιάννης Σμαραγδής, βρετανός σεναριογράφος Jackie Pavlenko και της Ρωσίας Βλαντιμίρ Valutsky σεναριογράφος.

* Μαρία Δήμα δημιούργησε την ταινία-shot από-shot για το τρίτομο storyboard, αξιοποιώντας όλα σε όλα τα 960 σκίτσα.

* 300 κοστούμια έχουν κατασκευαστεί από το μηδέν, ενώ 800 έχουν ενοικιαστεί από Sastreria Cornejo στην Ισπανία.

* Χρειάστηκαν 400 κουτιά από φιλμ 35mm..

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου 2012 από Feelgood Entertainment.

 

Η ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», αποδεικνύει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει, ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», καθώς ξεπερνώντας τις άπειρες δυσκολίες της για να ολοκληρωθεί, ξεκινά τη διεθνή της καριέρα, μεταφέροντας τις ελληνικές αξίες που δοκιμάζονται στις μέρες μας. Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, με τη συμμετοχή ενός δυνατού διεθνούς cast (του Sebastian Koch, της Catherine Deneuve, του John Cleese και του Juan Diego Botto), η άρτια διεθνής παραγωγή της ταινίας, αλλά και η φήμη του Γιάννη Σμαραγδή εξασφάλισαν τη λαμπρή και δυναμική σταδιοδρομία της νέας του ταινίας που ξεχωρίζει ήδη με την επιλογή της στο πρόγραμμα του Τορόντο

Δείτε το τρέυλερ :http://www.youtube.com/watch?v=orSDHYO1ufE


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook