Τάρτα με κιμά και πράσα

 

 


Τι χρειάζεται
1 φύλλο ζύμης κουρού
κιμάς, μαγειρεμένος για μακαρονάδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα, σε ροδέλες
1φλ. Γάλα
4 αυγά
4-5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα (μόνο τα φύλλα)
½ κ.γ. ρίγανη
1 φλ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Πως γίνεται
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτα και  στρώνουμε τη ζύμη προσεκτικά μέχρι πάνω και τρυπάμε τον πάτο της ζύμης με ένα μαχαίρι.  Στρώνουμε τον κιμά στη βάση, αφού τον βγάλουμε με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίσει η σάλτσα του και από πάνω απλώνουμε τα πράσα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το τυρί και καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια της τάρτας.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180οC, μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
 

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Αν δεν έχετε έτοιμο κιμά : ζεσταίνετε 4 κ.σ. λάδι και σωτάρουμε 300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο.  Μόλις σωταριστεί και αλλάξει χρώμα προσθέτουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.  Σβήνουμε με 1 μικρό φλιτζάνι λευκό κρασί και προσθέτουμε 200 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια, λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε να βράσει το μίγμα περίπου 20 λεπτά.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook