Τούρτα μπανάνας με σοκολάτα

 

 

Τι χρειάζεται
Για την βάση
250 γραμ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (440 γραμ.)
1 κ.σ. κακάο
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Ξύσμα σοκολάτας

Πως γίνεται
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη και την βάζουμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο με τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ταψί Νο 24  (αν είναι δυνατόν να βγαίνει ο πάτος) Τα πατάμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να αρχίσει να βράζει.  Χαμηλώνουμε την φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι ν’ αρχίσει να σκουραίνει (να πάρει χρώμα ανοιχτόχρωμης καραμέλας)
Αποσύρουμε από την φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα στο γάλα το κακάο και ½ φλυτζάνι από την κρέμα.  Ανακατεύουμε καλά το μείγμα .
Στρώνουμε τις μπανάνες πάνω στην κρύα βάση  και τις περιχύνουμε με την κρέμα.
Παγώνουμε το Banoffee  και όταν το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με την σαντιγύ και την τριμμένη σοκολάτα


Μικρό σπουδαίο μυστικό
Προσπαθήστε να μην σκουρύνει πολύ το γάλα κατά τον βρασμό του  αλλά απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρώνει πού όταν κρυώσει.

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook