Χαλούμι με πέστο

 

 

 


Τι χρειάζεται
Χαλούμι με πέστο Κυπριακό

12 φέτες χαλούμι λίγο χοντρές
3 ώριμες σφικτές κόκκινες ντομάτες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ του καφέ ξασπρισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζ τσαγιού κεφαλοτύρι,
1 φλιτζ τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
  
 

Πως γίνεται


Πλένετε και στεγνώνετε τις ντομάτες.  Αφαιρείτε το κεντρικό κοτσάνι και τις κόβετε σε 4  χοντρές ροδέλες την κάθε μία.
Ετοιμάζετε το πέστο:   Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε κατ’ αρχήν τα αμύγδαλα και τα κάνετε σκόνη. Προσθέτετε 1 φλιτζ του καφέ νερό, τα φυλλαράκια δυόσμου, το κεφαλοτύρι και δουλεύετε το μίγμα καλά μέχρι να γίνει λασπώδες.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το κτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.
Ψήνετε το χαλούμι στη σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο πλευρές.
Βάζετε τις ροδέλες της ντομάτας σε πιατέλα και  βάζετε από πάνω 1 κουτ γλυκού πέστο, ακουμπάτε από πάνω το ψημένο χαλούμι και επάνω στο χαλούμι βάζετε ακόμη μία κουταλιά του γλυκού πέστο.

Μικρό σπουδαίο μυστικό
Είναι πιο νόστιμο αν το σερβίρουμε ζεστό


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook