Παστίτσιο λαχανικών

 

 


Τι χρειάζεται
2  κολοκυθάκια σε κυβάκια
2  καρότα σε κυβάκια
2  ντομάτες σε κυβάκια
200 γρ κιμά
300 γρ πέννες
1  μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. μαϊντανό
300 γρ τύρι κρέμα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
40 ml γάλα
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη – λίγο αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
 
Πως γίνεται

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο βρασμού τους, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί κι’ αυτός.  Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι την ζάχαρη  και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το στραγγιστό γιαούρτι και την παρμεζάνα μέχρι να γίνουν έναν λείο μίγμα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί και βάζουμε τα μισά ζυμαρικά. Προσθέτουμε τον μαγειρεμένο κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά το μίγμα του τυριού-γιαουρτιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί χρυσαφένια κρούστα.


Μικρό σπουδαίο μυστικό
Αν θέλουμε το φαγητό να γίνει light , αντικαθιστούμε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά κοτόπουλο, το τυρί κρέμα με τυρί light και το γιαούρτι με 2% λιπαρά.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook