Οι αετοί

29-11-2012 (Στήλη...Στύλου)

 

 

Είναι μια συγκεκριμένη στάση που παίρνει το σώμα του παίκτη του μπάσκετ στην άμυνα που πραγματικά με συναρπάζει.. Εκείνη την ώρα το σώμα εκπέμπει μία απίστευτη χάρη αρμονία και δύναμη. Πως απλώνει ο αετός τα φτερά του; Ένα μεγαλείο!
Χθες το βράδυ το Παλαί γέμισε αετούς. Ξέρετε! Εκείνοι οι αετοί που πριν χρόνια άνοιγαν τα φτερά τους και ταρακουνούσαν το Παλαί! Κόρφας, Πρέλεβιτς, (ωωω Μπάνε Μπάνεεεεεεεε)Σταυρόπουλος,Μπάρλοου, Κολντεμπέλα, Μπόνι, Λυπηρίδης, Ρεντζιάς Χρυσανθόπουλος Μπουντούρης Τζάμσι, Κακιούσης Τσέκος, Σιγάλας, Ρίβερς, Μπακνάλ, Λέβινγκστον και άλλοι.
Κρύβει μια περίεργη συγκίνηση το αναγνωρίζεις τα πρόσωπα αυτά μετά από χρόνια. Να προσπαθείς να ξεθάψεις την εικόνα από το χθες και να την βάλεις δίπλα στην εικόνα του σήμερα για ταυτοποίηση.
Ήταν μια γιορτή αναμνήσεων η χθεσινή βραδιά. Το έβλεπες στα πρόσωπα του κόσμου που γέμισε το Παλαί αλλά περισσότερο το έβλεπες στα πρόσωπα των παικτών. Σαν μικρά παιδιά το χαιρόντουσαν. Η ψυχή και το ήθος δεν έχει ηλικία. Ξαναζούσαν το παρελθόν τους. Έβλεπα την κόρη του Κόρφα να φωνάζει «σουτ σουτ σουτ!»και σκεφτόμουν πως δεν έχει ζήσει την αίγλη του πατέρα της τότε που εγώ φώναζα «σουτ σουτ σουτ Τζον!» γιατί ήταν απλά μωρό. Παιχνίδια της ζωής. Ωραία παιχνίδια. όμως. Ήταν όμορφα χθες το βράδυ ....ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του μόνο στο πρόσωπο και στο σώμα . Η προσωπικότητα είναι αυτή που μένει αλώβητη και κάνει κάποιους ανθρώπους να ξεχωρίζουν και να είναι "ανεξίτηλοι"


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook