Διονύσης Σαββόπουλος

29-3-2013 (Μουσικά νέα)

 

 


50 χρόνια Σαββοπουλικής τραγουδοποιϊας

Παράξενα κι ατόφια: αυτόν τον στίχο του απ΄ το ΒΡΩΜΙΚΟ ΨΩΜΙ (1972) μας δίνει για τίτλο της καινούργιας του παραγωγής ο Διονύσης Σαββόπουλος, επιλέγοντας το Club του Μύλου για τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 27 τραγούδια και καλύπτει 50 χρόνια Σαββοπουλικής τραγουδοποιϊας.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος μέσα από τους ποιητικούς και συνάμα τόσο μνημονευμένους  στίχους του, μέσα από τη μουσική του αναζήτηση που αναμειγνύει εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους, εκφράζει τα συναισθήματα, τις αντιφάσεις, τα οράματα και τις προσδοκίες των Νεοελλήνων με τον προσωπικό και μοναδικό του τρόπο.
«Σε δύσκολες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, σε εποχές αμφιβολιών, αναζητήσεων και αγωνίας, όχι για το αύριο αλλά για το σήμερα, ξεπήδησαν δημιουργοί που αποτύπωσαν τη στιγμή και βοήθησαν τους Έλληνες να καταλάβουν τι τους συμβαίνει. Τους έδωσαν πυξίδα και όραμα. Τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου έγιναν το «σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων Ελλήνων»… έγραφε το 2010 στον πρόλογο συνέντευξης του καλλιτέχνη στο ΒΗΜΑ ο Αργύρης Παπαστάθης.
Από τον ΜΠΑΛΛΟ και την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ μέχρι το αιρετικό ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ, τα περισσότερα τραγούδια του, χαρακτηρίστηκαν ως πολιτικά. Γρήγορα όμως ξεπέρασαν τον επικαιρικό τους χαρακτήρα και άντεξαν στον χρόνο διότι επεσήμαναν σε ανύποπτο χρόνο τα βαθύτερα αδιέξοδα του πολιτικού μας βίου κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Σαν καλλιτέχνης ο Διονύσης Σαββόπουλος στάθηκε πάντα αντίθετα στο ρεύμα γι αυτό και τα τραγούδια του άφησαν το σημάδι τους στα πράγματα.
Στο Club του Μύλου τώρα τον συνοδεύουν τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες από την νεότερη μουσική μας σκηνή: ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), ο Βαγγέλη Καρίπης (κρουστά) και ο ενορχηστρωτής  Ορέστης Πλακίδης (keyboards - programming).

Info:
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΥΛΟΣ CLUB Ανδρέου Γεωργίου 56
Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
Ώρα έναρξης προγράμματος: 10.30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00μ
Γενική είσοδος 15€ συμπεριλαμβάνει κρασί ή μπύρα
Προπώληση 13€ συμπεριλαμβάνει κρασί ή μπύρα
 Public, www.viva.gr τηλ. 13855
Τηλέφωνα κρατήσεων και πληροφοριών: 2310504014, 6986924600, 2310541806 & 2310551836.
www.mylosclub., https://www.facebook.com/mylosclub.gr?fref=ts

 

 

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Μαρτίου 2013
στο Club του Μύλου

 


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα  Share on Facebook