Για μας είναι ο Σεπτέμβρης.. Καλοκαίρι!!


Πολιτισμός
1.9.2020 | 07:07

Για μας είναι ο Σεπτέμβρης.. Καλοκαίρι!!

Τον λένε Σεπτέμβρη! Πάει το καλοκαίρι, πάει ο Αύγουστος, ο ήλιος, το κύμα, η θάλασσα.. Πάει το όνειρο, το μαύρισμα, οι διακοπές, το μπουγέλωμα! Άδειασε το λαδάκι μαυρίσματος κι ας μαυρίσαμε πιο πολύ απ' το κακό μας.. Άδειασε το πορτοφόλι, το πλοίο για τη Σαντορίνη, το πακέτο απ' τα τσιγάρα.. Άδειασε το τραγούδι της μιας χρήσης, έτσι κι αλλιώς καλοκαιρινό ήταν, σαν τενεκεδάκι αναψυκτικού που ξεθύμανε!

Τον λένε Σεπτέμβρη! Είναι άνδρας, έχει όμορφο βλέμμα, είναι μαυρισμένος και Ερωτικός! Θα μας βάλει στο επόμενο βαγόνι της συνήθειας.. Του έχουν γράψει μπαλάντες, αγαπά τη δροσιά! Θα ανοίξει την τηλεόραση να δούμε τα αγχωτικά νέα του κόσμου την ώρα που αναπολούμε τις βουτιές στον Πλατύ Γυαλό και στη Χαλκιδική κι εκείνο το υπέροχο αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα! Θα μας θυμίσει ότι πρέπει να πληρώσουμε το ενοίκιο και το ρεύμα.. Θα μας βάλει τα παιδιά στο σχολείο, θα μας στείλει σιγά-σιγά στο γραφείο, αν έχουμε δουλειά.. Αν δεν έχουμε δουλειά θα μας ρίξει μπροστά απ' την πόρτα μας μια εφημερίδα με μικρές αγγελίες.. Θα μετρήσει τα έξοδα απο τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα! Θα μας πει να προσέχουμε γιατί έρχονται καινούργια μέτρα!

Τον λένε Σεπτέμβρη! Είναι γλυκός, τον πεθυμήσαμε.. Για καλό και για κακό κουβαλάει και μια κουβέρτα μαζί του μπας και πιάσει κρύο κάποιο βράδυ! Αν καπνίζουμε θα μας βάλει στο στόμα το τσιγάρο, θα μας πει να ξεχάσουμε το τελευταίο καλοκαιρινό φιλί! Θα μας ανοίξει το ραδιόφωνο στην αγαπημένη συχνότητα του Ερωτικού και θα μας χαρίσει το "για μας είναι ο Σεπτέμβρης καλοκαίρι" και εμείς θα του πούμε  «καλωσόρισες»..