Πέντε παραστάσεις από το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος


Πολιτισμός
7.9.2019 | 08:19

Πέντε παραστάσεις από το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό πέντε νέες και ξεχωριστές παραστάσεις τελειόφοιτων φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Οι παραστάσεις δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Σκηνοθεσία IV» με διδάσκοντα τον Αν. Καθηγητή Μιχαήλ Μαρμαρινό και θα φιλοξενηθούν υπό τον γενικό τίτλο «To Τell Stories We Cannot Tell» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από την Τετάρτη 11 έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες προσέγγισαν έργα της παγκόσμιας κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας και εργάστηκαν συλλογικά, με άξονα την ανάγκη τους να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς που παραπέμπουν στα κρίσιμα και άλυτα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εκεί όπου ο κόσμος γέρνει, γκρεμίζεται, το θέατρο θα λειτουργεί πάντα ως αντίβαρο στο ρήμαγμα και την ερημιά, κοιτάζοντας τη σημασία της ζωής μέσα από τα αντίθετά της: τη χαρά μέσα από τη θλίψη, την αρμονία μέσα από το χάος, την ειρήνη μέσα από τον πόλεμο, τη ζωή μέσα από τη μοναξιά και την απώλεια. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απαντώνται πολλαπλώς και διατυπώνονται με ευαισθησία και δημιουργικότητα μέσα στα σκηνικά εγχειρήματα των νέων δημιουργών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9, 21:00
«Η Επίκληση της Γοητείας: Μικροοργανισμοί» του Γιάννη Μαυριτσάκη

ΠΕΜΠΤΗ 12/9, 21:00
«Ωραίος & Sexy» του Γούντι Άλεν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9, 21:00
«Χάος», εμπνευσμένο από διηγήματα του Λουίτζι Πιραντέλλο

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9, 21:00
«Οι Εν Τάφω: Αποσπάσματα από το βιβλίο του πολέμου», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη «Η ζωή εν Τάφω. Το βιβλίο του Πολέμου»

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9, 21:00
«Θέμα για μικρό διήγημα: Ο Γλάρος / Who is happy in Russia?» του Αντόν Τσέχωφ