Οktoberfest 2019: Έρχεται η γιορτή της μπύρας στη Θεσσαλονίκη!


SKG
21.9.2019 | 09:03

Οktoberfest 2019: Έρχεται η γιορτή της μπύρας στη Θεσσαλονίκη!

Mε πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώνεται το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις τoυ Γερμανικής Σχολής η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας.

Το Oktoberfest 2019, μια γιορτή που φιλοξενείται στον αύλειο χώρο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΓΣΘ), διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα, διάφορα είδη μπίρας, να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με έντονο το ελληνικό χρώμα, αλλά και να πάρουν πληροφορίες για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων αυτής της σημαντικής πολυπολιτισμικής γιορτής, που έχει γίνει πια παράδοση στη Θεσσαλονίκη, καθώς διοργανώνεται για 16η χρονιά ξεκινά, από το πρωί του Σαββάτου. Από τις 12.30 και μέχρι τις 15.30 η μπάντα «Kukluxsax» θα μας διασκεδάσει με ζωντανή μουσική, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό «άνοιγμα του βαρελιού». Στις 5.30 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει και πάλι η μπάντα «Kukluxsax», στις 7 θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης της βραδιάς, ενώ από τις 8.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά και να χορέψει με την μπάντα «VIP&Αnna».

Επίσης κατά τη διάρκεια του Oktoberfest οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης στο περίπτερο πληροφοριών που θα έχει στηθεί στο χώρο, ενώ είναι προγραμματισμένες τρεις ξεναγήσεις στο χώρο του σχολείου (στις 13.15, τις 16.15 και τις 18.15), καθώς και δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις (στις 15.00 και τις 18.00) για τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στο γυμνάσιο της.

Επίσης στις 6  το απόγευμα οι παλιοί απόφοιτοι του σχολείου επιστρέφουν στα θρανία κατά την εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης με τον παλιό καθηγητή Φυσικής του σχολείου Ηλία Τόλη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Oktoberfest θα είναι ελεύθερη για το κοινό.