Οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη!


Πολιτισμός
22.9.2019 | 08:58

Οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη!

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη και αναζητούν απαντήσεις ως προς τον χαρακτηρισμό «νέο Βερολίνο» που της αποδίδεται από τον διεθνή τύπο, τις προοπτικές ανάπτυξης, και τη συνύπαρξη παλαιού και νέου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ανοίγουν συζήτηση για τα πολλαπλά πρόσωπα της πόλης που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 18:30.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

Ορέστης Ανδρεαδάκης, Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μαρία Καβάλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηθοποιός

Γιάννης Μπουτάρης, Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος

Γεωργία Τσιαμαντά, Project Manager OK!Thess

Ακόμα, σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Δημήτριο Ζαφειρίου, Καθηγητή Παιδιατρικής, Παιδιατρικής Νευρολογίας - Αναπτυξιολογίας ΑΠΘ, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Μαρκ Μαζάουερ, Καθηγητή Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Columbia, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα, τον Γιώργο Νικολάου, Συνιδρυτή Startup "SoulScan" και τη Σοφία Σαρρή, Συνιδρύτρια Startup "Shifting Our City".

Θα ακολουθήσει DJ set από τον Christos Exarchopoulos και ένα live session με τον Γιώργο Φωκά & "the Folks".

Τους «ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ» επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή πατήστε www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2019-09/

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.