Με Porsche θα γεμίσει το Σάββατο η πλατεία Αριστοτέλους!


SKG
27.9.2019 | 08:31

Με Porsche θα γεμίσει το Σάββατο η πλατεία Αριστοτέλους!

Με ονειρικά υπεραυτοκίνητα που θα έρθουν από το Λουξεμβούργο, θα γεμίσει το πρωί του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον δέκα μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας της Porsche, θα παρκάρουν για μία περίπου ώρα στην πλατεία δίνοντας την ευκαιρία σε όσους περάσουν από εκεί να δουν από κοντά.

Το κονβόι των πανάκριβων αυτών σπορ μοντέλων ξεκίνησε αυτό το μακρινό ταξίδι των 2.000 χιλιομέτρων την περασμένη Τετάρτη και έρχεται στη χώρα μας για έναν πολύ καλό σκοπό. Ειδικότερα, οι οδηγοί των Porsche θα λάβουν μέρος στον Φιλανθρωπικό Πανευρωπαϊκό Θεσμό του «THE GOOD RIDE», που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη και φέτος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Κατά τη στάση του λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, το κονβόι θα σταθμεύσει την Πλατεία Αριστοτέλους και λίγο πριν αναχωρήσει με προορισμό την πρωτεύουσα, θα κάνει μια μικρή βόλτα στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το Διοικητήριο. Εκεί ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, θα καλωσορίσει τους οδηγούς και θα έχει σύντομη συνάντηση μαζί τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
08:20 Άφιξη στην Πλατεία Αριστοτέλους
08:30 09:45 Έκθεση αυτοκινήτων – Φωτογράφηση
09:45 10:00 Μετάβαση στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης
10:00 – 11:00 Καλωσόρισμα από τον Θ. Καράογλου – Μικρή Συνάντηση
11:00 Μικρή περιήγηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και αναχώρηση για Αθήνα

Τι είναι το GOOD RIDE
Το Good Ride είναι μια εκδήλωση μέρος του Convoy 2 East για ιδιοκτήτες Porsche.
Το event διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Drive for Miles από το οποίο και χρηματοδοτείται και στην Ελλάδα συνδιοργανωτής του event είναι το Porsche Club Hellas. Είναι ένα γεγονός που διαρκεί σχεδόν μια ολόκληρη μέρα και έχει ως σκοπό την ανακούφιση, την ψυχαγωγία και την ψυχολογική ενίσχυση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, οι γονείς τους και τα αδέλφια τους, προσκαλούνται για μια βόλτα με τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια για ένα γεύμα σε έναν μεγάλο χώρο που θα βρίσκονται παρκαρισμένα για να μπορέσουν να τα περιεργαστούν και τα θαυμάσουν από κοντά. To φιλανθρωπικό αυτό event θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με τους οδηγούς των πολυτελών τετράτροχων να πραγματοποιούν μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας έχοντας για συνοδηγούς τους παιδάκια του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ».

Λίγα λόγια για το Porsche Club Hellas
Η ιστορία του Porsche Club Hellas ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου 2003 με την πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών Porsche στην Αθήνα. Ουσιαστικά η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του 2003 και ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς όλα ξεκινούσαν από το μηδέν. Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές της ιδέας, Πέτρος Ρούσσος και Alberto Di Maggio, ανέλαβαν με καταχωρήσεις στον τύπο και κάρτες που τοποθετούσαν στα παρμπρίζ των Porsche την ενημέρωση των ιδιοκτητών για το εγχείρημα τους.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Ακολούθησαν απανωτές συναντήσεις και συζητήσεις για τη μορφή της λέσχης και στις 3 Ιουνίου 2003 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. Εκεί παρουσιάστηκε η πρώτη μορφή του σήματος της λέσχης και εγκρίθηκε το καταστατικό προκειμένου να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία σύστασης συλλόγου. Τον Ιούλιο του 2003 πραγματοποιείται η πρώτη ημερήσια εκδρομή στη Β. Εύβοια ενώ 23 Ioυλίου 2003 γίνεται η εκτύπωση της σφραγίδας του Club.

Λίγες μέρες αργότερα αποστέλλονται τα έγγραφα όλα μεταφρασμένα στη Γερμανία για την επίσημη αναγνώριση του Club.Η κατασκευή του site τον Αύγουστο δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Club στα μέλη του. Η έγκριση του Porsche Club από το πρωτοδικείο έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2003 ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2004 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Porsche AG. Οι πρώτες εκλογές του Porsche Club Hellas έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου 2004. Σήμερα πρόεδρος του Porsche Club Hellas είναι ο Δημήτρης Δημόκας και αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Κεσσόπουλος. Δείτε περισσότερα για το Porsche Club Hellas εδώ.
 
Φωτογραφίες Φωτογραφίες