Ξεκινούν σήμερα τα 54α Δημήτρια!


Πολιτισμός
28.9.2019 | 07:59

Ξεκινούν σήμερα τα 54α Δημήτρια!

Τα 54α Δημήτρια του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διαρκέσουν από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 21 Οκτωβρίου 2019, διατηρώντας και φέτος την παράδοση του μεγαλύτερου θεσμού της πόλης για πάνω από μισό αιώνα και βάζοντάς την σε έναν παλμό που τον χρειάζεται για να παραμένει ζωντανή και ζωηρή. Θέατρο, χορός, μουσική, performance, εικαστικά, συνέδρια, εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της φετινής διοργάνωσης, με άξονα τη δημιουργικότητα με κάθε καλλιτεχνικό μέσο και τον πολιτισμό ως ένα ταξίδι για όλους.

Στις 42 εκδηλώσεις των Δημητρίων συμπεριλαμβάνονται 11 εκδηλώσεις θεάτρου (μεταξύ των οποίων το πρωτότυπο «Μακμπέθ»- διασκευή του ομότιτλου ελισαβετιανού έργου μεταφερμένου στην καρναβαλική κουλτούρα της Σαρδηνίας, από το Teatro di Sadegna στις 29/9) , 10 μουσικές εκδηλώσεις (μεταξύ των οποίων η συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής “Selanik” στο Αλατζά Ιμαρέτ στις 30/9), 10 εικαστικές- συμπεριλαμβανομένης της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης με τον γενικό τίτλο «Στάση», 5 χορευτικές παραστάσεις, κινηματογραφικές εκδηλώσεις αλλά και μια εκδήλωση-αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό λογοτέχνη Αντώνη Σουρούνη στις 15 Οκτωβρίου.

Τα εισιτήρια των εκδηλώσεων κυμαίνονται από 5-14 ευρώ, ενώ πολλές θα δοθούν με δωρεάν είσοδο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο θέατρο Αυλαία, στο Γενί Τζαμί, στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων στο: https://dimitria.thessaloniki.gr