Το «Ελεύθερο Ζευγάρι» στο Θέατρο Σοφούλη!


Πολιτισμός
1.10.2019 | 09:03

Το «Ελεύθερο Ζευγάρι» στο Θέατρο Σοφούλη!

Κι όμως, στον ορυμαγδό παραστάσεων και εκδηλώσεων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, μόλις μία είναι κωμωδία. Ο λόγος για το “Ελεύθερο Ζευγάρι” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, που έχει έρθει για λίγες παραστάσεις από την Αθήνα στο Θέατρο Σοφούλη. Πρόκειται μάλιστα για διαδραστική κωμωδία, στην οποία το κοινό έχει συνεχή συμμετοχή αφού ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Μαρσώ Φίλη καταφέρνουν να το παρασύρουν στον χορό του “Ελεύθερου Ζευγαριού”.

Η παράσταση ενθουσίασε το κοινό στην πρεμιέρα. Στην έξοδο έβλεπε κανείς χαμογελαστά πρόσωπα, ανθρώπους να κάνουν πλάκα με το ταίρι τους, μετά τα όσα είδαν επί σκηνής και καλή διάθεση. Καθόλου παράλογο αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις είχε παρακολουθήσει μια παράσταση με ευχάριστο ρυθμό, έντονο μουσικό στοιχείο, ωραία γλώσσα και ένα θέμα που απασχολεί τον άνθρωπο από γεννήσεως κόσμου.

Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλοκουρδισμένη. Φωτογραφικά ενσταντανέ, σπάσιμο μέχρι θρυψαλλιάσματος του τέταρτου τοίχου και flash σουρρεαλισμού ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της. Άλλωστε το έργο παίζεται για έκτη χρονιά και έχει γνωρίσει την επιτυχία τόσο στην Αθήνα όσο και σε περιοδεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να είναι πλήρως προγραμματισμένοι και συγχρονισμένοι. Μάλιστα, ο πρωταγωνιστης της παράστασης, Γιώργης  Κοντοπόδης, μετά την επιτυχία του στον ρόλο του Κρητικού συζύγου, επιλέχθηκε να ερμηνεύσει και έναν τηλεοπτικό Κρητικό στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 “Κάτι χωρισμένα παλικάρια”.

Η ιστορία γνωστή, αφού το έργο βασίζεται στο κλασικό κείμενο του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Ντάριο Φο, “Ανοικτό Ζευγάρι”. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα τους ευρωπαϊκού ρεπερτορίου. Αυτός την απατά, αυτή υστεριάζει, προκειμένου να τα βρουν της προτείνει να “ανοίξουν” τον γάμο τους και η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Το έργο είναι γραμμένο το 1983, ωστόσο η συγκεκριμένη παράσταση συμπεριλαμβάνει πινελιές του σήμερα, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της διασκευής είναι πως ο σύζυγος είναι Κρητικός.

Η παράσταση είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, χωρίς να της λείπει το διαχρονικό πολιτικό σχόλιο. Δεδομένου ότι θα μείνει στη Θεσσαλονίκης μόλις μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, σπεύσατε!

Info

Ελεύθερο Ζευγάρι
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ
Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά ( με διάλειμμα )
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
Παρασκευή 27, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 21.00
και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 20.00
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 20.00
Πέμπτη 3, Παρασκευή 4,  Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 21.00
και Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 20.00

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925