Έρχεται το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Επετειακό, διευρυμένο και πολύπλευρο!


Πολιτισμός
22.10.2019 | 08:27

Έρχεται το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Επετειακό, διευρυμένο και πολύπλευρο!

Το ΦΚΘ γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια λειτουργίας του με υπέροχες ταινίες, συναρπαστικούς καλεσμένους, δράσεις στην πόλη, ένα κόμικ, εκθέσεις, αφιερώματα, αλλά και το παρόν και το μέλλον του ελληνικού σινεμά, καθώς κι ένα νέο διαγωνιστικό τμήμα. Η αυλαία του 60ου ΦΚΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο Ολύμπιον, με ένα αφοπλιστικά αληθινό φιλμ Ιστορία Γάμου του Νόα Μπόμπακ. Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 με το απροσδόκητα αστείο και συγκινητικό Τζότζο του Νεοζηλανδού Τάικα Γουαϊτίτι.

Στο ενδιάμεσο οι ταινίες τόσο του ελληνικού κινηματογράφου όσο και του διεθνούς προγράμματος που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, πολλές και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες, χωρίς να μπορούμε να παραλείψουμε την κατηγορία Αφιερώματα- με την υποδοχή του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη και συγγραφέα Τζον Γουότερς (Πάπα Trash)- όπως και τις Εκθεσεις, με ιδιαίτερη μνεία σε εκείνη την αφιερωμένη στον άγνωστο εικαστικό Νίκο Κούνδουρο, με ζωγραφικά έργα, ελαιογραφίες, σκίτσα, κοστουμια, μάσκες, επιστολές, ημερολόγια, σημειώσεις και προσωπικά αντικείμενα του γνωστού σκηνοθέτη.

Επίσης το Φεστιβάλ παρουσιάζει το…Φεστιβάλ, με ένα κόμικ για όλα αυτά που συνθέτουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΦΚΘ.Ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος θα είναι ο φετινός Ambassador της Αγοράς και θα φέρει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου με την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα, ενώ θα παρουσιάσει την τελετή απονομής των βραβείων της Αγοράς του 60ου ΦΚΘ.

Τις αφίσες του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σχεδίασε ο διεθνούς φήμης illustrator Τζον Μαυρουδής και τα επίσημα spot σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους, Βασίλης Κεκάτος.Η γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον & Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του λιμανιού Φρίντα Λάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Γιώργος Τορνές- στο Δημοτικό θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης" στο Δήμο Παύλου Μελά, και στο Κλειστό Δημοτικό θέατρο Συκεών, σε συνεργασία με τον Δήμο Νεάπολης- Συκεών. Φέτος στις αίθουσες του Φεστιβάλ προστίθεται και ο κινηματογράφος Μακεδονικόν.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο filmfestival.gr

Thessnews.gr
Φωτογραφίες Φωτογραφίες