Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη: Φωτιζόμενες τριγωνικές πύλες, Χριστουγεννιάτικο χωριό, παγοδρόμιο, συναυλίες και εκπλήξεις!


SKG
7.11.2019 | 08:26

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη: Φωτιζόμενες τριγωνικές πύλες, Χριστουγεννιάτικο χωριό, παγοδρόμιο, συναυλίες και εκπλήξεις!

Σχεδόν έτοιμη είναι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την επίσημη ανακοίνωση των εκδηλώσεων για τα φετινά Χριστούγεννα με την επίσημη συνέντευξη τύπου από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να αναμένεται μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Τον βασικό σχεδιασμό, την φιλοσοφία αλλά και την προοπτική που δίνει η διοίκηση Ζέρβα ανέλυσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Project Manager του δημάρχου Γιώργος Γονιάδης.

Ο σύμβουλος του Κωνσταντίνου Ζέρβα που έχει αναλάβει από τον Ιούλιο μαζί με μια ομάδα συνεργατών να «τρέξουν» το φετινό project των Χριστουγέννων ανέφερε αρχικά πως η απόφαση του δημάρχου ήταν να στηρίξουν ιδιώτες το διάκοσμο, να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δήμου και να ενταχθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (επιμελητήρια κλπ) ώστε «να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για την πόλη».

«Φέτος αλλάζουμε την φιλοσοφία της πόλης στο κέντρο. Η Πλατεία Αριστοτέλους θα είναι ένας χώρος συνάθροισης, εκδηλώσεων, χώρος όπου θα θέλεις να βγεις φωτογραφίες και να θαυμάσεις κάποιες κατασκευές που θα τοποθετηθούν λόγω των Χριστουγέννων» επεσήμανε ο κ. Γονιάδης ενημερώνοντας ότι θα γίνουν και οι παραδοσιακές συναυλίες τόσο στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου όσο και στην αλλαγή του χρόνου ενώ σχεδιάζονται και κάποιες μικροεκπλήξεις.

Σημείωσε πως  η καρδιά της πόλης θα είναι η Πλατεία Δικαστηρίων πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου χαρακτηρίζοντάς την ως πολιτική απόφαση, καθώς τα προβλήματα της περιοχής είναι γνωστά, και πως αυτό θα ξαναδώσει ζωντάνια στην πλατεία. Εκεί θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό και η χριστουγεννιάτικη αγορά με σπιτάκια με δράσεις για παιδιά, παγοδρόμιο κλπ. Επίσης θα στηθούν δεκάδες σπιτάκια εμπορικού και υγειονομικού σκοπού ενώ στην περιοχή θα γίνουν και μίνι συναυλίες .

Οι φωτιζόμενες τριγωνικές πύλες

Για τον φωτισμό και τον διάκοσμο, ο κ. Γονιάδης επεσήμανε πως επιθυμία του δημάρχου είναι φέτος να μπουν οι βάσεις ώστε μετά από 4 χρόνια να υπάρχει διάκοσμος αντάξιος των ευρωπαϊκών πόλεων .

«Ο διάκοσμος που υπήρχε θα υπάρξει και φέτος και εμείς θα προσθέσουμε κάποια πράγματα στο πλαίσιο του εφικτού. Κάθε παρτέρι στον άξονα της Αριστοτέλους θα έχει και διαφορετική θεματική στον στολισμό. Ο κεντρικός πυλώνας του στολισμού θα είναι οι φωτιζόμενες τριγωνικές πύλες. Πέντε μέτρα ύψος και πέντε μέτρα άνοιγμα. Εξήντα τέτοιες θα μπουν. Και φέτος κομμάτια του διακόσμου θα πάνε και στις δημοτικές κοινότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος όσον αφορά τους ιδιώτες και τα καταστήματα ο σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ήδη καταστήματα της Πλατείας Αριστοτέλους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να υιοθετήσουν τον διάκοσμο της πλατείας και βρίσκονται σε συνεννόηση με την ομάδα εργασίας.

Thessnews.gr | Δημήτρης Συρμάτσης