Ελληνικές Quesadillas από τον Άκη Πετρετζίκη!


Γεύση
10.11.2019 | 08:31

Ελληνικές Quesadillas από τον Άκη Πετρετζίκη!

Ένα γρήγορο και οικονομικό σνακ για φοιτητές και όχι μόνο με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη!


Συστατικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 ματσάκι μαϊντανό
50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. φέτα
6 πίτες για σουβλάκι

Για το σερβίρισμα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά για να χάσουν τον όγκο τους.
Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μπολ με τα μανιτάρια βάζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ελιές, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το τσένταρ, τη γραβιέρα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε 3 πίτες για σουβλάκι.
Μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών στις πίτες, το μείγμα των τυριών πάνω από τα μανιτάρια και καλύπτουμε με τις άλλες τρεις πίτες.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Βίντεο