Έρχεται και φέτος η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης!


SKG
13.11.2019 | 08:01

Έρχεται και φέτος η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Τοπικά, παραδοσιακά και καινοτόμα προϊόντα γαστρονομίας και φέτος στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Με γιορτινή διάθεση και χαρμόσυνες μουσικές στο κλίμα των ημερών θα κινηθεί ο κόσμος που θα επισκεφτεί το φουαγιέ του Δημαρχείου το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 18.00, ενώ μπορεί να επιλέξει τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Μυστικά μαγειρικής και τεχνικές, θα εισάγουν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας. Αρώματα και γεύσεις θα πλημμυρίσουν το χώρο στις παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων συνταγών και θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Α.Π.Θ. Θα μάθουμε ποιά είδη φυτών αποτελούσαν τα συστατικά της κουζίνας τους, πώς μαγείρευαν τα φυτά στην προϊστορική Ελλάδα και αν έπιναν μπύρα ή κρασί. Τέλος την Κυριακή στις 12.00 μ.μ. μια παλιά νοικοκυρά της Θεσσαλονίκης, θα μας μυήσει στα μυστικά της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας.