Η έκθεση «Genesis-Πορεία στο Άπειρο» στο Νόησις!


Πολιτισμός
15.11.2019 | 07:31

Η έκθεση «Genesis-Πορεία στο Άπειρο» στο Νόησις!

Μία διαφορετική έκθεση βασισμένη στην τέχνη της σκιάς (shadow art) παρουσιάζει το ΝΟΗΣΙΣ. Αποτελείται από γλυπτά σκιάς, τα οποία ακολουθούν χρονικά τη δημιουργία και εξέλιξη της γης, καθώς και την πορεία του ανθρώπου πάνω σε αυτή. Τα γλυπτά είναι φτιαγμένα από διάφορα υλικά, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ανακυκλώσιμα και ακολουθούν κατά σειρά τις χρονικές περιόδους της ιστορίας, από την Προϊστορία μέχρι τον 21ο αιώνα.

«Πρόκειται για μια ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία, ένα ταξίδι στο χρόνο και την εξέλιξη της γης και του ανθρώπου. Μέσα από τα γλυπτά σκιάς ο επισκέπτης κατανοεί την “οπτική γωνία”, όχι μόνο ως φυσική παράμετρο, αλλά και ως φιλοσοφική. Η γενικότερη φιλοσοφία της Τέχνης της Σκιάς αφορά στο ότι μπορούμε να δούμε-εξετάσουμε μία κατάσταση, ένα γεγονός, ένα αντικείμενο από πολλές πλευρές και να βγάλουμε διαφορετικά κάθε φορά συμπεράσματα (έως και αντίθετα) ή να δούμε διαφορετικές εικόνες, η σύγκριση των οποίων μπορεί να καθορίσει την τελική μας άποψη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με τον τρόπο αυτό ο επισκέπτης και κυρίως οι έφηβοι, εφοδιάζονται με τα κατάλληλα μέσα, ώστε ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο, την προσωπικότητά τους και το μοναδικό τρόπο σκέψης τους. Παράλληλα, υπάρχει προβολή βίντεο μικρής διάρκειας, όπου αναλύεται ο τρόπος κατασκευής των γλυπτών σκιάς.

Διάρκεια έκθεσης

Από 1/11/2019 μέχρι 30/6/2020

Ώρες λειτουργίας

Για το πρόγραμμα λειτουργίας πατήστε ΕΔΩ.

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 5€

Μειωμένο: 4€

Για μαθητές από Ε΄ Δημοτικού.

Για ομαδικές κρατήσεις: τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2 (Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 13.00).