Σαν σήμερα γεννήθηκε η Γλυκερία!


Μουσικά Νέα
16.11.2019 | 07:57

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Γλυκερία!

Η Γλυκερία γεννήθηκε στο Άγιο Πνεύμα Σερρών στις 16 Νοεμβρίου 1953 .Τα μουσικά ερεθίσματα που δέχτηκε από την οικογένεια της ήταν πολλά, με αποτέλεσμα το τραγούδι να αποκτήσει από νωρίς θέση στην καρδιά της. Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1978 τραγουδώντας Απόστολο Καλδάρα. Δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο "Στα μάτια κοίτα με", η πρώτη της συνεργασία με τον σύζυγο της Στέλιο Φωτιάδη, ο οποίος τη συντροφεύει στην πορεία της μέχρι σήμερα.

Ακολουθούν τα “Σμυρνέικα”, ένας δίσκος που την καθιέρωσε στο χώρο του Ελληνικού τραγουδιού σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με επιλεγμένες δισκογραφικές δουλειές, σημαντικές συνεργασίες και τον κόσμο πάντα δίπλα της να γεμίζει τις μουσικές σκηνές και τα στάδια συναυλιών. Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της αποτελεί η συνεργασία της με τη ορχήστρα του Ισραήλ, η οποία της άνοιξε το δρόμο για μια επιτυχημένη καριέρα στο Ισραήλ.

Η Γλυκερία υπηρετεί με συνέπεια το λαϊκό τραγούδι, ενώ παράλληλα πειραματίζεται και σε νέα είδη μουσικής. Έχει συναντηθεί μουσικά με κορυφαίους έλληνες και ξένους τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλα, ο Νίκος Παπάζογλου, αλλά και η Νατάσσα Άτλας και ο Ομαρ Φαρουκ Τεκμπιλέκ.