4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair


Πολιτισμός
20.11.2019 | 08:24

4η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Η Art Thessaloniki Fair έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στο Νότιο-Ανατολικό άκρο της Ευρώπης, που εκτός από την εμπορική της διάσταση, με την παρουσίαση σημαντικών γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις υψηλού κύρους.

Για πρώτη φορά φέτος (21-24 /11/ 2019) το φιλότεχνο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση  “Unexpected Dialogue”-Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Pablo Picasso και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Museum of Drawing Skopje με επιμελητή της τον κ. Μάνο Στεφανίδη. Τιμώμενος  καλλιτέχνης της 4th  Art Fair  έχει επιλεγεί ο διάσημος Έλληνο-Αμερικάνος  Billy Zane.

Ο Billy Zane γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο από Έλληνες προγόνους. Σπούδασε στο Harand Camp of the Theater Arts στο Elkhart Lake, Wisconsin. Σε πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του όχι μόνο για την υποκριτική αλλά και για την ζωγραφική. Έχει παίξει σε διάσημες ταινίες όπως στο Back to the future (1985) και στον Τιτανικό (1997). Έχει δική του εταιρία παραγωγής ταινιών και θα είναι παραγωγός  και πρωταγωνιστής στην ταινία  “Waltzing With Brando”.

Οι γκαλερί που συμμετέχουν είναι: ArtShot-Sophia Gaitani-Athens, KAPLANON 5 GALLERIES-Athens, KAROUZOU-Zurich, ROMA GALLERY-Athens, NINA TORRES-Miami, CHILI ART GALLERY-Athens, DELLA ROCCA-Naxos, CHALKOS GALLERY, Thessaloniki, BINYIL ART GALLERY-Istanbul, BAHARIYE SANAL-Istanbul, PRILER-Skopje, MULIER-MULIER-Brussels, IKASTIKOS KIKLOS- Athens, ILEANA TOUNTA-Athens, A.ANTONOPOULOU.ART-Athens, GOVEDAROU-Thessaloniki, KIVO GALLERY-Skiathos, EPSILON ART GALLERY-Loutraki, IKIA GARIPIS-Mykonos, PAPATZIKOU GALLERY-Veria, S.D GALLERY- Thessaloniki,  TAXIDEVOUSA-Agrinio, UFOFABRIK-Moena (Trento), PTE FINE ARTS-New York, GURUSHOTS GALLERY-Israel, ARTFORUM-Thessaloniki, ART & SHOCK GALLERY-Pafos, ARTANKARA-Ankara, ARTE CON. PIANCENZA-Piancenza, ARTE CONT. ROMA-Roma, LOLA NIKOLAOU-Thessaloniki, MIHALARIAS GALLERY-Athens, IAGA GALLERY-Romania, DEGEN GALLERY-Basel, AGATHI KARTALOS-Athens, LOTUS GALLERY-Athens, PINELO GALLERY-Istanbul, KAPUDAG GALLERY-Istanbul.

Στην έκθεση θα λάβουν χώρα δύο σημαντικές  παρουσιάσεις συλλογών Ελλήνων συλλεκτών:

Συλλογή Ν. Βερνίκου, με έργα του σημαντικού καλλιτέχνη  Dennis Oppenheim (1938 –2011).

Συλλογή Παπαδημητρίου, με 24 έργα καλλιτεχνών που εκπροσωπούν την γενιά του 1980.

Φέτος για 1η φορά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) σε συνεργασία με την Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair καθιερώνουν το βραβείο “MATAROA”. 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ατομικά περίπτερα και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 θα ανακοινωθούν και θα δοθούν τα 3 χρηματικά βραβεία. Το κοινό με το εισιτήριο ή την πρόσκληση εισόδου θα έχει δικαίωμα μιας ψήφου.

Επίσης η WAVA (World Association of Visual Arts) μετά από την απαραίτητη διαδικασία που θα κάνουν τα μέλη της θα δώσει τα εξής βραβεία: α) καλύτερης γκαλερί, β) καλύτερου επιμελητή και γ) καλύτερου καλλιτέχνη.

Με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσουμε ένα μέρος από το σημαντικό Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας του δημοσιογράφου Γ. Μελίκη.

Αφιέρωμα στην αίθουσα τέχνης «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ» με έργα του Θανάση Μπακογιώργου.

Για 2η χρονιά, το πρωί της Παρασκευής 22/11/2019, η έκθεση θα καλωσορίσει και θα ενημερώσει για τον πολιτισμό και την τέχνη τους μαθητές  της 2βάθμιας εκπαίδευσης. Θα δοθεί ειδικό έντυπο σε όλους τους μαθητές, όπου θα περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για τον θεσμό των Art Fair, με χορηγία της τράπεζας EUROBANK.

Επισκεφτείτε το site www.art-thessaloniki.gr, Facebook, Instagram και το Web TV: C4b TV για να δείτε βίντεο και στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις και κάθε νεότερη πληροφορία.

Όλη η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

Thessnews.gr