Τέσσερις πρεμιέρες τον Φεβρουάριο στο ΚΘΒΕ


Πολιτισμός
1.2.2020 | 08:04

Τέσσερις πρεμιέρες τον Φεβρουάριο στο ΚΘΒΕ

Ο Φεβρουάριος μπαίνει δυναμικά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις της κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας, με τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες:

«Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δυο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

«Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» του Φόλκερ Λούντβιχ (Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ), σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στο Βασιλικό Θέατρο.

«Οι Στυλοβάτες της κοινωνίας» μια ελεύθερη διασκευή πάνω στο έργο του Χένρικ Ίψεν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

«Οι απ’ αλλού φερμένοι», σε δραματουργική επεξεργασία Γιώργου Φράγκογλου και σκηνοθεσία Εύης Σαρμή, από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, μόνο για σχολεία της περιοχής.