Η βόλτα στην παραλία το ιδανικό ραντεβού για τους νεαρούς Θεσσαλονικείς!


SKG
13.2.2020 | 08:32

Η βόλτα στην παραλία το ιδανικό ραντεβού για τους νεαρούς Θεσσαλονικείς!

Μία βόλτα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης φαίνεται πως είναι το ιδανικό ραντεβού για τους Θεσσαλονικείς, ηλικίας από 17-30 ετών. Σε έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων «Ierax Analytix», ποσοστό 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιλέγει για ραντεβού την παραλία, το 20% τα Κάστρα και το 15% μια βόλτα για καφέ. Πιο κάτω σε ποσοστά βρίσκονται μπαρ, εστιατόρια και σινεμά.

Όσον αφορά το καλύτερο μέρος για 1ο ραντεβού, μια βόλτα στην παραλία είναι η αγαπημένη επιλογή (38%), στα Κάστρα (20%), για καφέ (15%), ενώ πιο κάτω έρχονται μπαρ, εστιατόρια, σινεμά.

Για την πλειοψηφία των νέων η μέρα του Αγ. Βαλεντίνου δεν είναι κάτι ξεχωριστό (47%), θα βγει ραντεβού το 20%, 19% θα βγούνε με παρέα ενώ 4% θα κάτσουν σπίτι για μαραθώνιο ρομαντικών ταινιών. Αξίζει να σημειώσουμε πως για όσους έχουν σχέση διπλασιάζεται το ποσοστό που θα βγούνε ραντεβού.

Για το τι δώρο θα ήθελαν για τον Αγ. Βαλεντίνο, οι περισσότεροι θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά / σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).

Η πλειοψηφία προσεγγίζει άτομα μέσω φίλων και γνωστών (50%), μέσω socialmedia (14%), σε μπαρ/κλαμπ (13%) ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 45% των νέων, έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο για να την.. σκάσει από το 1ο ραντεβού, αν αυτό αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων. Οι γυναίκες μάλλον είναι πιο προετοιμασμένες, καθώς φτάνουν στο 55% όσες έχουν backup με μια φίλη τους.

Σχετικά με την προφύλαξη κατά τη διάρκεια του σεξ, το 59% παίρνει προφυλάξεις κάθε φορά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις.
Τέλος, το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, και 21% πως δεν έχει επαρκή ενημέρωση.

Το 47% των νεαρών που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι κάτι το ξεχωριστό. Το 20% δηλώνει πως θα βγει ραντεβού με το ταίρι του, το 19% πως θα βγει με παρέα και το 4% θα καθίσει σπίτι για «μαραθώνιο» ρομαντικών ταινιών.

Όσο για το δώρο που θα επιθυμούσαν να λάβουν τη συγκεκριμένη ημέρα, οι περισσότεροι απαντούν πως θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά/σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).

Η πλειοψηφία προσεγγίζει άτομα μέσω φίλων και γνωστών (50%), μέσω social media (14%), σε μπαρ/κλαμπ (13%), ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%. Στα αξιοσημείωτα είναι πως το 45% των νέων έχει εναλλακτικό ... σχέδιο φυγής, εάν το πρώτο ραντεβού αποδειχθεί κατώτερο των προσδοκιών. Πιο προετοιμασμένες φαίνεται πως είναι οι γυναίκες, καθώς το 55% των ερωτηθέντων έχουν «back up» μια φίλη τους.

Σχετικά με την προφύλαξη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, το 59% δήλωσε πως παίρνει προφυλάξεις κάθε φορά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις, ενώ το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το 21% δεν γνωρίζει αρκετά.
Η εταιρεία διενήργησε την έρευνα με βάση 995 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν διαδικτυακά από τις 6-10 Φεβρουαρίου, από άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17-30 ετών.