«Μνήμη της πόλης»: Φωτογραφική Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Πολιτισμός
26.2.2020 | 07:28

«Μνήμη της πόλης»: Φωτογραφική Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «F14. Κοινόν φωτογράφων» ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση: «Μνήμη της πόλης», με 111 φωτογραφίες της πόλης, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ’ του Μουσείου, από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Δεκαέξι φωτογράφοι μας δείχνουν μέσα από τη δική τους ματιά τα μνημεία της πόλης μας, προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι – αναδρομή στο πλούσιο ιστορικό παρελθόν της. 111 φωτογραφίες, έγχρωμες, ασπρόμαυρες και υπέρυθρες, συνθέτουν ένα φωτογραφικό πανόραμα των μνημείων και των κτιρίων της Θεσσαλονίκης, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή της ίδρυσής της και φτάνουν έως τις αρχές του 20ου αι.

Οι φωτογραφίες και τα μνημεία που απεικονίζουν γίνονται μάρτυρες των απόντων, αποτυπώνοντας την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία μιας πόλης από την οποία πέρασαν Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Νορμανδοί, Ενετοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, Αρμένιοι, Γάλλοι και άλλοι ευρωπαίοι.

Συμμετέχουν: Βαρσακέλη Βασιλική, Βαρσακέλης Βασίλης, Καρακατσάνης Γιώργος, Κυρατζόγλου Χάρης, Μαρνέλλου Κατερίνα, Μαυροπούλου Ελένη, Μόσχοβος Βασίλης, Παλαιολόγος Φώτης, Παλαιολόγου Αναστασία, Παρασκευαΐδης Κώστας, Πετμεζάς Σάκης, Πετρίδης Νίκος, Σιούλα Χριστίνα, Σούπαρης Τάσος, Τσουκαλάς Κώστας και Φιλίππου Στέλιος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.