Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς


Πολιτισμός
26.2.2020 | 08:33

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς

Θλίψη για τον μεγάλο ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου και του ελληνικού θεάτρου Κώστα Βουτσά. Ο ηθοποιός πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 88 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου με αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια. Έδωσε μεγάλη μάχη έχοντας όλη την οικογένειά του στο πλευρό του, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

O αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το επίθετο της οικογενείας ήταν Σαββόπουλος, ωστόσο επικράτησε το «Βουτσάς» από τον παππού του ηθοποιού, ο οποίος έφτιαχνε βαρέλια τα οποία παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε μπουλούκια. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, και έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς. Ξεχώρισε με τη σπιρτάδα και το χιούμορ του, ενώ οι ατάκες των ρόλων που υποδύθηκε έχουν μείνει αλησμόνητες.