Νηστίσιμος χαλβάς χωρίς λάδι


Γεύση
12.3.2020 | 07:47

Νηστίσιμος χαλβάς χωρίς λάδι

Νηστίσιμος χαλβάς χωρίς λάδι, ιδανικός για περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Μια συνταγή από την ομάδα Live Kitchen!

Υλικά

200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
600 γρ χυμό πορτοκάλι
230 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
80 γρ κορν φλάουρ
150 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
Kανέλα
25χ30 εκ.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχωματα της κατσαρόλας.

Σε ένα ταψάκι 25 x 30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού. Το αφήνουμε στην ακρη.

Παιρνουμε μια αλλη κατσαρόλα και τη βάζουμε πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στη φωτιά ώσπου να πήξει.

Μόλις πήξει τη ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Μετά από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς είναι έτοιμος! Πεντανόστιμος και νηστίσιμος!

Βίντεο