Πέντε νέες κυκλοφορίες αστυνομικών μυθιστορημάτων για να διαβάσετε όσο μένετε σπίτι!


Πολιτισμός
25.3.2020 | 07:42

Πέντε νέες κυκλοφορίες αστυνομικών μυθιστορημάτων για να διαβάσετε όσο μένετε σπίτι!

Ένα γνωμικό λέει ότι τα βιβλία μας δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε κάπου όταν πρέπει να μείνουμε εκεί που είμαστε και δε θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο στο κλίμα και τις συνθήκες των ημερών. Το διάβασμα αποτελεί μια από τις καλύτερες δραστηριότητες και συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε για να κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση και να ξεφύγετε λίγο από τις οθόνες και τα scrolldowns στο Instagram. Μέσα στα διάφορα είδη λογοτεχνικών αναγνωσμάτων σας, προσθέστε και μερικά νέα αστυνομικά βιβλία που θα σας κρατήσουν σε αγωνία και θα δημιουργήσουν λίγο σασπένς μέσα στη μέρα σας. Δείτε πέντε καινούριες κυκλοφορίες από την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία:

Ο σκακιστής, Μωραΐτης Ηλίας, εκδόσεις Πηγή

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν δυο μήνες από τον Ηλία Μωραΐτη, ο οποίος έχει τιμηθεί με έπαινο από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Σε ένα παιχνίδι που δύσκολα ξεχωρίζετε ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, ο θάνατος είναι αναπόφευκτος σε κάθε κίνηση του σκακιστή. Η παρτίδα ξεκινάει με δυο πανομοιότυπους φόνους στην Αθήνα μέσα σε έναν μήνα και ο σκακιστής είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι. Πρόκειται για μια ιστορία μυστηρίου που εμπλέκει πολλά πρόσωπα και μοιραίους ήρωες, σε ένα παιχνίδι στρατηγικής. Εσείς θα βρείτε, άραγε ποιος είναι ο σκακιστής;

Αμαρόκ, Γιαννίσης Βαγγέλης, εκδόσεις Διόπτρα

Δεν έχει λίγες μέρες που κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση που είναι γνωστός για τα βιβλία μυστηρίου που έχει γράψει. Ανάμεσά τους είναι και τα πετυχημένα αναγνώσματα «Σκιά» και «Το μίσος» που έγινε μεγάλη λογοτεχνική επιτυχία στη χώρα μας. Η ιστορία έχει ως εξής: Η δολοφονία της 16χρονης Μάλιν στάθηκε αφορμή για να μπει στη φυλακή ο Φαιζάλ, ο οποίος δήλωσε ένοχος για τον θάνατό της. Ενώ το μυστήριο είχε φαινομενικά λυθεί, η γυναίκα του δολοφόνου αυτοκτονεί και η αστυνομία ανοίγει ξανά την υπόθεση της δολοφονίας του κοριτσιού και η έρευνα αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του θύματος που δεν είχαν διερευνηθεί.

Ομπρέλες στη βροχή, Βλαχάκος Β. Στάθης, εκδόσεις Πνοή

Ένα ανάγνωσμα γεμάτο μυστήριο, ρομαντισμό, φαντασία και αγωνία. Επιλέξτε το εάν θέλετε να χαθείτε ανάμεσα στις σελίδες του και να το διαβάσετε κυριολεκτικά με μία ανάσα. H βροχή που έπεφτε δυνατή, συνοδευόμενη από ισχυρό άνεμο, είχε ως αποτέλεσμα να κρύψει τα στοιχεία που χρειαζόταν ο επιθεωρητής Tζόναθαν Σπάλτον για να αποκαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου. Σαν να πήρε κάποιος μια τεράστια γομολάστιχα και να έσβησε τα πάντα. Το μόνο που διευκόλυνε κάπως την έρευνά του, ήταν πως οι δολοφονίες είχαν κοινά χαρακτηριστικά και διαπράχθηκαν όλες στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. Δεχόμενος πιέσεις τόσο από την κοινή γνώμη όσο και από την κυβέρνηση, ο επιθεωρητής περιμένει το μοιραίο λάθος του δολοφόνου που θα τον οδηγήσει στη σύλληψή του.

Έγκλημα τον Αύγουστο, Καντεράκη Δήμητρα, εκδόσεις Πηγή

Πρόκειται για το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της συγγραφέα Δήμητρας Καντεράκη. Η ιστορία αναπτύσσεται ως εξής: Ο στρατηγός Μυλωνάς πήγε με την οικογένειά του να περάσει δέκα ημέρες διακοπών στο αγαπημένο του τουριστικό θέρετρο. Το ξημέρωμα της τέταρτης ημέρας των διακοπών του τον βρήκε νεκρό στη βεράντα του οικήματος που διέμεναν. Την ίδια περίοδο, συμπτωματικά, τέσσερις παλαιοί γνωστοί του με τις οικογένειές τους βρέθηκαν στο ίδιο μέρος. Και οι τέσσερις φύλαγαν ένα μυστικό που αφορούσε το θύμα. Είναι άραγε ένας από αυτούς ο δολοφόνος; Αν, ναι, τότε ποιος;

Δώδεκα χτύποι, Γονίδης Νίκος, εκδόσεις Βακχικόν

Το αστυνομικό μυθιστόρημα Δώδεκα χτύποι είναι μια ιστορία που θα σας ταξιδέψει από το παρελθόν -το ματωμένο Λονδίνο του 19ου αιώνα και τη γερμανική κατοχή στη χώρα μας- έως το παρόν και τα διάφορα ιστορικά μέρη της Ελλάδας. Την τελευταία μέρα του χρόνου, όταν το ρολόι δείξει δώδεκα, ο χρόνος σταματά. Ένας μυστηριώδης ξένος μπαίνει στο γραφείο του άσημου ντετέκτιβ Μάνου Παυλίδη. Η ήσυχη και ασφαλής ζωή του διαταράσσεται από την περίεργη προσφορά που δέχεται: Θα λάβει 40 χιλιάδες ευρώ ως προκαταβολή με μοναδικό όρο, για την εξόφληση, να διαλευκάνει την υπόθεση το αργότερο μέχρι το τελευταίο λεπτό της τελευταίας μέρας του χρόνου.

Φωτογραφία από Ahmad Ardity από το Pixabay