Η αθώα καθημερινή συνήθεια που γερνά πρόωρα το δέρμα


Ομορφιά
31.3.2020 | 07:32

Η αθώα καθημερινή συνήθεια που γερνά πρόωρα το δέρμα

Το δέρμα μας είναι ο καθρέπτης των καθημερινών μας συνηθειών που επιδρούν είτε θετικά είτε αρνητικά στην υγεία και σφριγηλότητά του. Μια αθώα καθημερινή συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί όχι τόσο ευεργετική για τη λάμψη της επιδερμίδας μας. Και υπάρχουν αποδείξεις.

Η σωματική δραστηριότητα, οι 7-8 ώρες ύπνου, η προστασία από τον ήλιο, τα σωστά για την επιδερμίδα σας καθαριστικά προϊόντα, ο περιορισμός της καφεΐνης και του αλκοόλ και η διακοπή του τσιγάρου μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα σας υγιές, ανακόπτοντας τα σημάδια που ο αδυσώπητος χρόνος αφήνει στο πέρασμά του.

Κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι ένα ζεστό μπάνιο στο τέλος της ημέρας μπορεί σταδιακά να μην επιδράσει τόσο θετικά για το δέρμα σας, γερνώντας το συντομότερα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν όπως διαβάζουμε στο bovary.gr ότι το πολύ ζεστό έως καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει αγγειοδιαστολή. Έτσι μπορεί να δημιουργηθούν κόκκινοι λεκέδες στο δέρμα, γνωστοί ως ευρυαγγείες.

Είναι σύνηθες να εμφανίζονται μετά τα 40 και να ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πλένετε το πρόσωπό σας με δροσερό έως κρύο νερό. Ως προς το υπόλοιπο σώμα, καλό θα ήταν το μπάνιο σας να γίνεται με χλιαρό (αν όχι δροσερό) νερό.

Φωτογραφία από Engin_Akyurt από το Pixabay