Κρέμα καραμελέ με ψωμί του τοστ!


Γεύση
3.4.2020 | 07:44

Κρέμα καραμελέ με ψωμί του τοστ!

Η κρέμα καραμελέ είναι από πιο δημοφιλή γλυκά της Ευρώπης. Το συναντάμε όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία ως flan καθώς και στην Ιταλία που είναι γνωστό ως crema caramella. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τον Εμφύλιο του 1945. Είναι γλυκό που μοιάζει με το καζάν-ντιπί και την κρεμ μπρουλέ.

Υλικά

Καραμέλα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας νερό

Κρέμα

2 φέτες ψωμί του τοστ

1 φλιτζάνι νερό ( 250 ml)

1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα (60 ml)

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 αυγά

Εκτέλεση