Κορωνοϊός: Οι «πληγές» στη νύχτα της Θεσσαλονίκης και στον τουρισμό


SKG
13.4.2020 | 14:45

Κορωνοϊός: Οι «πληγές» στη νύχτα της Θεσσαλονίκης και στον τουρισμό

Ένα από τα θύματα του κορονοιού είναι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα οποία έκλεισαν λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά του ιού. Πολλά ήταν τα σχήματα τα οποία θα εμφανιζόταν στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας των εμφανίσεων τους στην Αθήνα. Πολλές ήταν οι ακυρώσεις μεγάλων ονομάτων στις σκηνές των κέντρων όπως είχαν ήδη κανονιστεί για τη σεζόν που ακολουθεί.

Ο Νότης Σφακιανάκης, αφού είχε κλείσει  το σχήμα του Αντώνη Ρέμου το οποίο μας κράτησε συντροφιά για πάνω από 3 μήνες, αναμένονταν να ανέβει στην Πύλη Αξιού σε μία προγραμματισμένη σειρά εμφανίσεων, κάτι το οποίο όμως ακυρώθηκε.

Όπως επίσης, ο Πάνος Κιάμος στις αρχές του Απριλίου ήτανε να αρχίσει τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο Stage Live, όπως είχε γίνει και πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, αλλά ακυρώθηκαν και αυτές. Ο Αντύπας με τον Λευτέρη Πανταζή τραγουδούσαν στο ίδιο κέντρο, στο Icon Music Stage, όμως το πρόγραμμα σταμάτησε 2 εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη λήξη του.

Στο Barbarella Live Clubing που βρίσκεται στην Αριστοτέλους, εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Θοδωρής Φέρρης και κάθε του εμφάνιση σημείωνε μεγάλη επιτυχία αλλά σταμάτησαν λόγω του κορονοιού και ο τραγουσιστής διαγνώστηκε και ο ίδιος θύμα του ιού.

Τα bars clubs Θεσσαλονίκη και κυρίως στα Λαδάδικα ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν ενώ υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση τη δεδομένη περίοδο λόγο των πενταήμερων εκδρομών σχολείων από όλη την Ελλάδα που τα επισκέπτεται.

Ένα ακόμη κομμάτι που έβλαψε ο ιός είναι ο τουριστικός τομέας. Λόγω του ιού και της υποχρεωτικής απομόνωσης των κατοίκων, πάρα πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ακύρωσαν τα συμβόλαια που είχαν με πολλά ξενοδοχεία.

Ένα μεγάλο ερώτημα που θέτουν οι παράγοντες του τουρισμού στην κυβέρνηση είναι για τις προκαταβολές που δόθηκαν, τι θα γίνει με τα ποσά αυτά, για τα καταλύματα από τους τουρίστες και οι οποίες δε γίνεται να επιστραφούν.

Έχουν ακυρωθεί όλες οι κρατήσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο αλλά και πολλές για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μένουν ενεργές ευελπιστώντας οι τουρίστες ότι θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να υπάρχει πρόβλημα λόγω της πανδημίας σύμφωνα με το Rent Villa Hotel. Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία και έχει αφήσει τα σημάδια του ήδη στους περισσότερους κλάδους.