Μένουμε Σπίτι: Όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι για να γυμναστείτε αυτές τις μέρες


Fitness
16.4.2020 | 07:19

Μένουμε Σπίτι: Όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι για να γυμναστείτε αυτές τις μέρες

Η γυμναστική είναι μία δραστηριότητα που έχει εισβάλει ενεργά στην ζωή πολλών αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι. Μερικοί από εσάς μπορεί να επιλέγετε να ακολουθείτε μερικά από τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ιδανικά για εκγύμναση στο σπίτι, ενώ άλλοι έχετε βάλει ένα δικό σας πλάνο που ταιριάζει στους στόχους σας.

Παρόλα αυτά είναι μερικοί οι οποίοι δεν έχουν τόσο καλή σχέση με τη γυμναστική, δεν τους αρέσει να γυμνάζονται μέσω μίας οθόνης ή δε μπορούν να πειθαρχήσουν χωρίς κάποιον ειδικό που τους καθοδηγεί από κοντά. Όπως διαβάζουμε στο glow.gr, η άσκηση αυτό τον καιρό όμως θα ήταν καλό να ενταχθεί στην καθημερινότητά σας καθώς περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι και είναι κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε σίγουρα πιο όμορφα. Μπορείτε λοιπόν να δραστηριοποιηθείτε με τους ακόλουθους εναλλακτικούς τρόπους!

Καθαριότητα σπιτιού

Εσείς γνωρίζατε πως καθαρίζοντας το σπίτι κάνετε μία εξαιρετική γυμναστική; Κι όμως, επειδή βρίσκεστε σε μία συνεχή κίνηση το σώμα αναγκάζεται να καταναλώσει έξτρα ενέργεια κι επομένως καίτε θερμίδες. Ακόμα εκτός από καλή γυμναστική καταλήγετε να έχετε κι έναν καθαρό και συμμαζεμένο χώρο. Για αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι σκεφτείτε όλα τα οφέλη που σας θα σας προσφέρει αυτή η δραστηριότητα και μη δυσανασχετήσετε.

Χορός

Δε χρειάζεται να γνωρίζετε κάποιον συγκεκριμένο χορό. Αρκεί η αγαπημένη σας μουσική και καλή διάθεση. Βάλτε λοιπόν το κομμάτι που σας εκφράζει περισσότερο και αρχίστε να χορεύετε όπως εσείς θέλετε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκτονωθείτε, να γυμναστείτε και να φτιάξετε πολύ περισσότερο το mood σας. Για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση μπορείτε να βγάλετε μία δική σας χορογραφία την οποία θα τραβήξετε βίντεο και θα έχετε να θυμάστε αυτές τις μέρες της καραντίνας. Ή να δοκιμάσετε να χορέψετε με την εφαρμογή Tik Tok ή να κάνετε ακόμη και τις δουλειές του σπιτιού σας χορεύοντας. Ο χορός είναι τρόπος έκφρασης και θα σας βοηθήσει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Περπάτημα

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο ενεργοί είναι το περπάτημα. Έστω και μισή ώρα περπάτημα αρκεί για να ξεπιαστεί το σώμα σας. Λίγο οξυγόνο θα γεμίσει τα πνευμόνια σας με καθαρό αέρα και οι καρδιακοί σας παλμοί θα ανέβουν, ενισχύοντας έτσι και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο σας podcast ή την αγαπημένη σας λίστα με μουσική και να βγείτε να περπατήσετε μόνοι σας. Αφήστε για λίγο τις ηλεκτρονικές συσκευές και βγείτε να γυμναστείτε με λίγο χαλαρό περπάτημα στη φύση.

Σχοινάκι

Μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των παιδικών χρόνων είναι το σχοινάκι. Αυτό όμως που ίσως δε γνωρίζατε όταν ήσασταν μικροί είναι το πόσο αποτελεσματικό είναι. Αρκούν μόλις 15 λεπτά μέσα στη μέρα για να δείτε αλλαγές στο σώμα σας καθώς αποτελεί μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Οι καύσεις που γίνονται ανά ώρα είναι περίπου 700-800 θερμίδες ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο. Θυμηθείτε λοιπόν τα παιδικά σας χρόνια και διαλέξτε αυτό το είδος άσκησης.

Φωτογραφία από Steve Buissinne από το Pixabay