Έτσι θα ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε


Ομορφιά
21.4.2020 | 07:04

Έτσι θα ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε

Εάν ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που περιμένετε πώς και πώς να ανοίξει και πάλι το αγαπημένο σας κομμωτήριο, για να δοκιμάσετε κάποια θεραπεία κερατίνης, ήρθε η ώρα να σας πούμε ότι τώρα μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας στο σπίτι χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε καθόλου.

Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τον σωστό τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισιωτική σας, για να αποκτήσετε super straight hair εύκολα και γρήγορα. Eπίσης, σύμφωνα με το glow.gr με αυτά τα tips θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τον κίνδυνο ότι μπορεί να κάψετε τις άκρες σας με την υψηλή θερμότητα, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλες τις χρήσιμες συμβουλές!

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Κάνοντας μπάνιο χρησιμοποιήστε ένα anti-frizz σαμπουάν κι έπειτα ένα conditioner με την ίδια ιδιότητα. Στη συνέχεια, σε νωπά ή κι στεγνά μαλλιά, απλώστε ένα serum ή ένα έλαιο μαλλιών κατά της θερμότητας, ενώ εάν εφαρμόσετε κάποιο προϊόν σε μορφή σπρέι, καλύτερα να το ψεκάσετε 4 ίντσες μακριά από τα μαλλιά σας.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά

Εφόσον τώρα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, είναι το κατάλληλο βήμα για εσάς, διαφορετικά χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι, για να κάνετε πιο γρήγορη τη διαδικασία. Στη συνέχεια, μόλις στεγνώσουν, απλώστε ένα anti-frizz serum, που θα μειώσει το ενοχλητικό φριζάρισμα και θα σας χαρίσει αυτό το sleek και λείο αποτέλεσμα.

Βρείτε ένα δροσερό μέρος στο σπίτι

Η ζεστή θερμοκρασία που με τον καιρό αρχίζει και γίνεται πιο αισθητή μπορεί να σαμποτάρει τη διαδικασία του ισιώματος των μαλλιών σας, οπότε φροντίστε να βρείτε ένα μέρος σκιερό μέσα στο σπίτι και μείνετε εκεί μέχρι να τελειώσετε. Σε καμία περίπτωση, μην τα ισιώσετε στο μπάνιο, διότι εκεί υπάρχει αρκετή υγρασία, δηλαδή ο φίλος του φριζαρίσματος.

Προτιμήστε μια flat βούρτσα

Για να αποφύγετε το να καείτε πιάνοντας τα μαλλιά σας αμέσως μόλις περάσατε την ισιωτική από πάνω τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη flat βούρτσα, ώστε να τα χτενίσετε αμέσως μετά και ταυτόχρονα να μην έρθουν σε επαφή με τα χέρια σας. Δηλαδή παίρνοντας μια τούφα με την ισιωτική, έπειτα περάστε τη στη βούρτσα και χτενίστε κανονικά μέχρι την άκρη της. Επαναλάβετε τη διαδικασία με κάθε τούφα. Το όλο process θα γίνει πολύ πιο εύκολο για εσάς! Έτσι μάλιστα θα ξεμπερδέψετε και τυχόν κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί σε κάποιες τούφες.

Η σωστή θερμοκρασία

Πρόκειται για το πιο απαραίτητο βήμα, διότι εάν χρησιμοποιήσετε υψηλή θερμότητα, τότε κινδυνεύετε να κάψετε τις τρίχες σας και να ταλαιπωρήσετε τα μαλλιά σας απίστευτα πολύ. Φροντίστε, λοιπόν, να ρυθμίσετε τη θερμότητα στη μέση των θερμοκρασιών που υπάρχουν στην ισιωτική σας και χρησιμοποιήστε την κατά αυτόν τον τρόπο. Έτσι, θα προστατευτείτε!

Στεγνώστε τα μαλλιά σας στο τέλος με κρύο αέρα

Μόλις θα έχετε αισίως ισιώσει τα μαλλιά σας, καλό είναι να πάρετε ένα σεσουάρ και να τα στεγνώσετε με κρύο αέρα. Αυτή η διαδικασία καλό είναι να γίνεται κάθε φορά μετά το ίσιωμα είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, διότι έτσι όσο οι τρίχες σας είναι ίσιες, θα καταφέρετε να τις κρατήσετε για πολλή ώρα έτσι. Και η διάρκεια είναι το παν όταν πρόκειται για το αγαπημένο σας hair look.

Φωτογραφία από τον χρήστη Engin Akyurt στο Pexels