Πόσο αντέχουν τα βραστά κόκκινα αυγά στο ψυγείο;


Γεύση
22.4.2020 | 07:43

Πόσο αντέχουν τα βραστά κόκκινα αυγά στο ψυγείο;

Την τιμητική του έχουν τα βραστά κόκκινα αυγά τις ημέρες του Πάσχα και αποτελούν στοιχεία της ελληνικής παράδοσης στο πασχαλινό τραπέζι. Τώρα που το Πάσχα πέρασε είναι λογικό να διατηρήσουμε τα αυγά που μας έμειναν στο ψυγείο μας, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο καιρό μπορούμε να τα διατηρήσουμε στη συντήρηση.

Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να νομίζουμε ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά, αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση. Σύμφωνα με το news247.gr, τα βραστά κόκκινα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και μία βδομάδα, ενώ θα πρέπει να καταναλωθούν στο πλαίσιο αυτών των επτά ημερών.

Εκτός ψυγείου

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα βραστά κόκκινα αυγά ως διακοσμητικά στο σπίτι, είτε τις ημέρες του Πάσχα, είτε τις επόμενες, μετά το πέρας της γιορτής. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουμε πως τα βραστά αυγά δεν θα πρέπει να καταναλώνονται αν βρίσκονται εκτός ψυγείου πάνω από δύο ώρες, καθώς η θερμοκρασία δωματίου επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.

Αυτό ισχύει δεδομένου ότι η μέση θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη και τα αυγά που είχαμε μέσα στο ψυγείο, αλλά τα βγάλαμε από τη συντήρηση για να τα καταναλώσουμε, θα πρέπει να απορρίπτονται αν έχουν ξεπεράσει το όριο των δύο ωρών.