Tips για ένα πετυχημένο κέικ


Γεύση
30.4.2020 | 07:41

Tips για ένα πετυχημένο κέικ

Θέλετε να φτιάξετε ένα αφράτο, λαχταριστό κέικ! Είστε σίγουροι ότι έχετε βάλει τις σωστές δοσολογίες από όλα τα υλικά και ότι το έχετε ψήσει στη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, παρόλα αυτά το κέικ σας, βγαίνει πολύ σφιχτό ή λασπωμένο!

Για ένα πετυχημένο κέικ λοιπόν θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 4 tips:

-To αλεύρι να είναι κοσκινισμένο

-Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος

-Να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου καθόλου τουλάχιστον για την πρώτη μισή ώρα

-Αφού ψηθεί, να το αφήσουμε για 5΄ να κρυώσει και μετά να το αναποδογυρίσουμε σε συρμάτινη σχάρα

Φωτογραφία από Mirka777 από το Pixabay