Λάτρεις του καφέ και ιδιαίτερα του espresso oι Θεσσαλονικείς! Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας


Γεύση
1.11.2018 | 14:31

Λάτρεις του καφέ και ιδιαίτερα του espresso oι Θεσσαλονικείς! Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας

Αναμφισβήτητα οι Θεσσαλονικείς είναι λάτρεις του καφέ ενώ ιδιαίτερη αγάπη φέρεται πως έχουν στον espresso.


Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που διενήργησε η εταιρεία ieraxanalytix, το 80% των ερωτώμενων πίνει καφέ καθημερινά, ενώ στην ερώτηση για το χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς για να πιουν καφέ, το 70% δήλωσε τα πρωινά, το 50% τα απογεύματα και 30% τα μεσημέρια. Πάνω από 50% επιλέγει να πιει καφέ τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα!

Όσον αφορά το αν έχουν μηχανή καφέ στο σπίτι, 2 στους 3 Θεσσαλονικείς έχουν κάποια μηχανή καφέ στο σπίτι ενώ η μάρκα της μηχανής που έχουν οι περισσότεροι είναι Nespressoμε ποσοστό 34%. Περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τον εσπρέσσο ως τον καφέ που προτιμούν περισσότερο.

Το 67% των συμμετεχόντων επιλέγει να πάρει καφέ από επώνυμη αλυσίδα καφέ και 49% από καφέ-μπαρ που δεν ανήκουν σε κάποια αλυσίδα. Το 32% επιλέγει για καφέ κάποιον φούρνο ή ζαχαροπλαστείο και μόλις 4% δήλωσε πως δεν αγοράζει ποτέ καφέ από έξω.
Κυρίαρχη αλυσίδα για καφέ είναι τα CoffeeIslandστη Θεσσαλονίκη με 47% ,ενώ τα Mikelείναι στη 2η θέση με 15%. Στους φούρνους/ζαχαροπλαστεία για καφέ, τα καταστήματα της αλυσίδας Todayείναι πρώτα με 31% ενώ ακολουθούν το Παραδοσιακό με 8% και τα Everestμε 7%. Πάντως το 26% επιλέγει τυχαία κάποιονκατάστημα εστίασης για να πάρει καφέ.

Πάνω από τους μισούς Θεσσαλονικείς επιλέγουν το κέντρο για τον καφέ τους και 32% ανάλογα με την παρέα και το που βολεύει. 69% μπορεί να συνδυάσει τον καφέ με κάτι φαγώσιμο ενώ μόλις 17% δήλωσε πως ποτέ δε θέλει να τρώει κάτι ενώ πίνει καφέ.
Τέλος οι Θεσσαλονικείς βαθμολογούν ψηλά την ποικιλία επιλογών στην πόλη καθώς με άριστα το 9 δίνουν 7.6 μέσο όρο!

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τα socialmediaκαι την ιστοσελίδα της εταιρείας, στο διάστημα 26-30Οκτωβρίου 2018 και συμμετείχαν 823 άτομα, κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης.

Πηγή : thessnews.gr
Φωτογραφίες Φωτογραφίες