Τι να κάνετε και τι όχι για να φαίνεστε πιο ψηλή και αδύνατη


Ομορφιά
7.5.2020 | 07:34

Τι να κάνετε και τι όχι για να φαίνεστε πιο ψηλή και αδύνατη

Πόσες φορές έχετε ξεχωρίσει ένα κομμάτι ή ένα ολόκληρο σύνολο και μόλις το δοκιμάσετε καταλάβατε ότι θα σας ταίριαζε με την προϋπόθεση ότι θα ήσασταν μερικούς πόντους ψηλότερη; Στην πραγματικότητα αγαπάμε τα σώματά μας ακριβώς έτσι όπως είναι. Αλλά γυναίκες είμαστε και αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές έχουμε την ανάγκη να αποκτήσουμε αυτά που δε μπορούμε να έχουμε, για παράδειγμα ψηλότερα πόδια.

Για τις γυναίκες με petite σωματότυπο, λοιπόν, υπάρχει μια σχέση αγάπης και μίσους με το ύψος τους. Πολλές φορές μπορεί να λειτουργεί υπέρ τους, όπως το πόσο κομψό δείχνει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες σε μικρό νούμερο, ενώ κάποιες άλλες κατά τους, όπως η δύσκολη επιλογή ενός μακριού και αέρινου φορέματος. Επειδή όμως, καμιά μας δε μπορεί να αλλάξει το σώμα της, το πιο βοηθητικό πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να συμβιβαστούμε και να ακολουθήσουμε ορισμένες συμβουλές για τα κομμάτια που πρέπει ή δεν πρέπει να επιλέγουμε.

Do's

1.Το πιο εύκολο και σίγουρο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τονίσετε τη μέση σας άρα και τη σιλουέτα σας. Όπως διαβάζουμε στο glow.gr, θα το πετύχετε επιλέγοντας μία ζώνη κυρίως πάνω από πιο φαρδιά κομμάτια ή προτιμώντας μεσάτα ρούχα.

2.Αναδείξτε τα πόδια σας! Μπορεί να είναι το παλιότερο trick αλλά πραγματικά λειτουργεί όσα χρόνια και αν περάσουν. Χρησιμοποιήστε mini φορέματα ή φούστες που ταιριάζουν στον σωματότυπό σας, δείχνοντας ένα μεγάλο μέρος από τα πόδια σας κάτι το οποίο θα σας κάνει αυτομάτως να φαίνεστε μερικούς πόντους ψηλότερη.

3.Ανακαλύψτε τα κατάλληλα παπούτσια. Τα υποδήματα με την έντονη μύτη βοηθούν το πόδι να φαίνεται πιο μακρύ απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Στην περίπτωση που το συνδυάσετε με το μήκος που αναφέρθηκε παραπάνω θα έχετε πετύχει ένα άριστο αποτέλεσμα.

4.Μη ξεχνάτε να αναδεικνύετε τον λαιμό σας. Τα ντεκολτέ δίνουν την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου κορμού αρά και μίας ψηλότερης σιλουέτας.

5.Κινηθείτε σε total black outfits ή σε μονοχρωμίες. Η ανάμειξη πολλών χρωμάτων όσο in fashion και αν θεωρείται μπορεί να μειώσει το ύψος σας. Η επιλογή μιας απόχρωσης head to toe θα δημιουργήσει αρμονία και ομαλή συνέχεια στην εμφάνισή σας.

6.Επενδύστε σε στενά και cropped denim trousers. Η έλλειψη μερικών πόντων υφάσματος θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι είστε ψηλότερη απ’ ό,τι στην πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, η στενή γραμμή του παντελονιού θα τονίσει ακόμα περισσότερο τα πόδια σας.

7.Ποιος είπε ότι τα φαρδιά ρούχα ταιριάζουν μόνο στις γυναίκες με αναλογίες μοντέλου; Το μυστικό είναι να μην το παρακάνετε με το layering γιατί θα σας προσθέσει όγκο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζεστε.

8.Επιλέξτε υποδήματα έστω και με λίγο τακούνι. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να διαλέγετε παπούτσια με πολύ ύψος. Ακόμα και τα ankle boots με 2-3 πόντους τακούνι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον τρόπο που περπατάτε άρα και στο πόσο ψηλή φαίνεστε. Φυσικά εάν είστε λάτρεις των high heels έχετε το προβάδισμα.

Don'ts

1.Αποφύγετε τα πολύ στενά κομμάτια. Τα tight fitting fitting clothes όπως τα φορέματα ή οι φούστες προσκολλώνται στη φυσική καμπυλότητα του σώματος όποτε δείχνουν τις πραγματικές αναλογίες.

2.Πείτε όχι στις horizontal stripes καθώς τραβούν τα βλέμματα κατά μήκος της σιλουέτας σας. Αυτό που πραγματικά στοχεύετε είναι να τραβήξετε τα βλέμματα των απέναντί σας από πάνω προς τα κάτω. Γι' αυτό πρέπει να επιλέγετε τις κάθετες ρίγες.

3.Μπορεί τα chunky accessories να χαρίζουν μια fun διάθεση στο σύνολό σας και να είναι τολμηρά αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζουν σε όλους. Εάν θέλετε να χαρίσετε ύψος στο σώμα σας δεν έχετε παρά να επιλέξετε λεπτά και κομψά κοσμήματα αλλά και γυαλιά ηλίου.

4.Τα prints αναβαθμίζουν τα outfits σας αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα επιλέγετε σε μεγάλες δόσεις και σε πολλά κομμάτια ταυτόχρονα. Η έντονη παρουσία τους μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις οριζόντιες ρίγες. Προτιμήστε τα σε αξεσουάρ όπως υποδήματα ή τσάντες ή σε μόνο ένα item του look.

Φωτογραφία από Anna_Bella από το Pixabay