Ξυπνήστε πιο χαρούμενοι


Υγεία
14.5.2020 | 07:17

Ξυπνήστε πιο χαρούμενοι

Η ιδανική πρωινή ρουτίνα για μια παραγωγική και γεμάτη ενέργεια μέρα έχει ως εξής: Ξυπνάτε όσο πιο νωρίς μπορείτε, τρώτε ένα φουλ υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, κάνετε meditation, γυμνάζεστε κι ετοιμάζεστε με όρεξη για τη δουλειά. Ωραία, ας επιστρέψουμε σε κάτι πιο ρεαλιστικό τώρα, διότι όσο και να προσπαθείτε, δε γίνεται να έχετε την τέλεια πρωινή ρουτίνα κάθε μέρα, ειδικά όταν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος κι έχετε μια οικογένεια να φροντίσετε. Σύμφωνα με το glow.gr αυτό που είναι πολύ σημαντικό, όμως, είναι να ξεκινάτε το πρωινό σας με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για να εξασφαλίσετε ηρεμία και συγκέντρωση μέσα στη μέρα. Δε χρειάζονται τρελά πράγματα για να το πετύχετε αυτό, λίγη οργάνωση κι έξυπνη διαχείριση του χρόνου σας είναι αρκετή.Δείτε μερικά hacks για να καταφέρετε να είστε ήρεμοι ακόμη και τις πιο busy ημέρες!

Ξεκινήστε την ημέρα με ευγνωμοσύνη

Είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, που θα επιφέρει, όμως, τα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Όλοι μιλάνε για τα οφέλη της ευγνωμοσύνης και την αναγκαιότητά της. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μέρες που νιώθετε δυσαρεστημένοι με όλα και δε βρίσκετε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες. Ακόμη, όμως, και τις πιο δύσκολες μέρες είναι καλό να γράφετε μερικά πράγματα για τα οποία είστε χαρούμενοι που έχετε στη ζωή σας. Αυτόματα αλλάζει η νοοτροπία της ημέρας, γεμίζοντας ευχαρίστηση.

Φτιάξτε ένα morning playlist

Ακόμη και στις πιο κακοδιάθετες στιγμές σας, ένα ανεβαστικό και χορευτικό τραγούδι θα σας κάνει να κουνηθείτε στον ρυθμό του. Δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο, διότι θα την έχετε έτοιμη στο κινητό σας και απλώς θα τη βάλετε να παίζει όσο ετοιμάζεστε. Ο στόχος του morning playlist είναι να συγκεντρώσετε όλα τα τραγούδια που σας γεμίζουν ενέργεια και σας βοηθούν να διώξετε το στρες. Ανεβάστε το volume και ξεκινήστε τη μέρα σαν να βρίσκεστε σε party, απολαμβάνοντάς την.

Οργανώστε τη μέρα σας

Μια busy μέρα μπορεί να γίνει πολύ αγχωτική αν δεν έχετε οργανώσει τα tasks που πρέπει να γίνουν μέχρι το βράδυ. Κάνοντας από την προηγούμενη νύχτα μια λίστα με μικρούς στόχους και δουλειές που θέλετε να τακτοποιήσετε, θα είστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνετε και θα έχετε μια πιο καθαρή εικόνα. Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους και δώστε προτεραιότητα σε αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα για self-care time

15 λεπτά είναι αρκετά για να ασχοληθείτε με την προσωπική σας φροντίδα. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να χαλαρώσετε κάνοντας πράγματα για τον εαυτό σας. Ξεκινήστε τη skincare ρουτίνα σας και απολαύστε ένα αφρόλουτρο, διαβάστε ένα βιβλίο που σας ταξιδεύει, παίξτε με το κατοικίδιό σας, κάντε διαλογισμό και, γενικώς, ό,τι άλλο σας βοηθάει να αδειάσετε το μυαλό σας και να υιοθετήσετε το σωστό mindset για την υπόλοιπη μέρα.

Επιλέξτε το mantra της ημέρας

Ο εγκέφαλός μας πηγαίνει όπου τον καθοδηγήσουμε εμείς, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι έχετε τη δυνατότητα να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και να κάνετε χώρο για την αισιοδοξία. Διαλέξτε κάθε πρωί ένα mantra που σας εμπνέει και σας γεμίζει δύναμη και υπενθυμίστε το στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της μέρας. Όταν κάτι βγαίνει από την ψυχή σας, δε σας σταματάει τίποτα και κανείς. Βρείτε αυτό το κάτι και ακολουθήστε το!

Φωτογραφία από Engin Akyurt από το Pixabay