Πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών


Fitness
1.6.2020 | 07:11

Πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην απώλεια των περιττών κιλών

Το καλοκαίρι τείνουμε να κοιτάμε λίγο παραπάνω την εικόνα μας. Τα ρούχα είναι πιο ελαφριά και δείχνουν καλύτερα το σώμα μας, οπότε συνήθως προσπαθούμε να χάσουμε κάποια περιττά κιλά που δε μας αρέσουν πάνω μας. Ας είμαστε ειλικρινείς, η καραντίνα δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχός μας σε αυτή μας την προσπάθεια, καθώς οι ώρες που περνάγαμε σπίτι μας οδηγούσαν σε περισσότερα και όχι τόσο θρεπτικά γεύματα μέσα στη μέρα. Τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή για να πετύχουμε τον στόχο μας. Δε χρειάζονται υπερβολές, εξοντωτικές δίαιτες και κουραστικές προπονήσεις. Αρκούν κάποιες πρωινές συνήθειες για να ρυθμίσουν τον μεταβολισμό σας και να σας κάνουν να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά πιο εύκολα!

Καταναλώστε ένα καλό πρωινό

Δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε ότι η σωστή διατροφή ξεκινά από το πρωινό. Είναι το γεύμα που θα ξυπνήσει τον οργανισμό σας και σίγουρα δεν πρέπει να το παραλείπετε. Καταναλώνοντας ένα θρεπτικό και πλούσιο πρωινό, θα βοηθήσετε το σώμα σας να πάρει όλη την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται μέσα στη μέρα. Όπως διαβάζουμε στο glow.gr συνδυάστε όλες τις ομάδες τροφίμων, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λίπη, καθώς έτσι θα νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι μέσα στη μέρα και θα αποφύγετε ανθυγιεινές επιλογές.

Καθίστε στον ήλιο

Τώρα θα αναρωτιέστε πώς μπορεί αυτό να συμβάλει στην απώλεια κιλών. Κι όμως, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάθονται περισσότερη ώρα στον πρωινό ήλιο τείνουν να έχουν λιγότερο βάρος από αυτούς που δεν το κάνουν. Γιατί; Οι ηλιακές ακτίνες έχει την ισχυρότερη επίδραση στον κιρκαδικό ρυθμό σας, που ρυθμίζει απαραίτητες βιολογικές λειτουργίες, όπως το χρονοδιάγραμμα ύπνου σας, που είναι εξίσου σημαντικό για την απώλεια βάρους. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τη ζεστή θερμοκρασία και απολαύστε το πρωινό σας στο μπαλκόνι!

Κοιμηθείτε καλά

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο ύπνος συνδέεται με τη ρύθμιση του βάρους, γι’ αυτό πρέπει να κοιμάστε σωστά και ποιοτικά. Οι λίγες ώρες ύπνου συμβάλλουν στην αύξηση της όρεξής σας μέσα στη μέρα κι έτσι είναι πιο πιθανό να κάνετε λιγότερο υγιεινές επιλογές τροφών αν είστε κουρασμένοι. Από την άλλη, όσοι κοιμούνται περισσότερο, παρουσιάζουν μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη κι επιδόρπια, και κατ’ επέκταση πιο σωστή ρύθμιση του οργανισμού ώστε να αντεπεξέλθει μέσα στην ημέρα.

Πιείτε μαύρο ή πράσινο τσάι

Μπορεί να έχετε ξανακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού το πρωί, και όχι άδικα. Σύμφωνα με βρετανικές μελέτες, το μαύρο τσάι μειώνει την ποσότητα των βακτηρίων που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Το πράσινο τσάι, θεωρείται το πιο υγιεινό απ’ όλα! Και αυτό γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα. Επιλέξτε το αγαπημένο σας και απολαύστε το!

Κάντε λίγη άσκηση

Είπαμε ότι δε χρειάζονται κουραστικές προπονήσεις κι εξοντωτική γυμναστική για να πετύχετε τον στόχο σας, και αυτό είναι αλήθεια. Αρκούν έστω λίγα λεπτά άσκησης το πρωί για να «ξυπνήσετε» τον οργανισμό σας και να του δώσετε την κατάλληλη ώθηση για να ξεκινήσει τη μέρα του. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται το πρωί διατηρούν πιο εύκολα το βάρος τους κι ελέγχουν καλύτερα την όρεξή τους. Εξάλλου η άσκηση είναι ευεργετική και για τη διάθεσή σας. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Φωτογραφία από Vidmir Raic από το Pixabay