Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Ειδική εκδήλωση στον Λευκό Πύργο


SKG
3.6.2020 | 08:13

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Ειδική εκδήλωση στον Λευκό Πύργο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο επισημαίνουν τη σημασία να κινείσαι με ποδήλατο στις πόλεις. Σήμερα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς οι αρνητικές συγκυρίες της παγκόσμιας πανδημίας, των συνεπειών του κορωνοϊού και η ανάγκη για διατήρηση κοινωνικών αποστάσεων, μείωσαν την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 85% και έδωσαν το δικαίωμα στους χρήστες του ποδηλάτου να διεκδικούν δικαίως περισσότερο χώρο να κινούνται στην πόλη.

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης δημιούργησε και κυκλοφόρησε ειδικό προωθητικό υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, που θα γιορτασθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στον Λευκό Πύργο, με τη συμμετοχή και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο ψηφίσματος της Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε φέτος να αναπτυχθούν δράσεις και να βελτιωθούν οι όροι ασφάλειας για την ποδηλατοκίνηση. «Ο ΟΣΕΘ υποστηρίζει τις ενέργειες αυτές και δηλώνει -με την ενεργό μας συμμετοχή- τη διαρκή προσπάθεια μας για συνδρομή σε κάθε έργο και πρωτοβουλία που θα επεκτείνει τις ποδηλατολωρίδες, θα φέρει περισσότερο χώρο στον ποδηλάτη και στον πεζό στην πόλη και θα τους ωθήσει να κινούνται με ασφάλεια χρησιμοποιώντας Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ποδήλατα», σημείωσαν σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Συγκοινωνιολόγος κ. Γιάννης Τόσκας.