Eύκολα είδη άσκησης που μπορείτε να δοκιμάσετε στην παραλία για τέλειο σώμα


Fitness
19.6.2020 | 07:54

Eύκολα είδη άσκησης που μπορείτε να δοκιμάσετε στην παραλία για τέλειο σώμα

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, βουτιές και ηλιοθεραπεία. Παρόλα αυτά καλό είναι να μην ξεχνάτε τη σωματική σας υγεία. Σωστή διατροφή, ενυδάτωση και φυσικά άσκηση είναι μερικοί σύμμαχοι που θα σας βοηθήσουν να κρατηθείτε σε φόρμα ακόμα και στις διακοπές. Καιρός λοιπόν να υιοθετήσετε κι εσείς τη νέα τάση της γυμναστικής στην παραλία. Αυτό που χρειάζεστε είναι να βρείτε την αγαπημένη σας παραλία και είστε έτοιμοι, ενώ παρακάτω μπορείτε να ανακαλύψετε διαφορετικά είδη εκγύμνασης και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Κολύμβηση

Μιας και μιλάμε για καλοκαίρι και παραλία, ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό είναι αναμφισβήτητα το κολύμπι. Η κολύμβηση όμως έχει ένα πολύ μεγάλο όφελος καθώς κάθε κίνηση μέσα στο νερό έχει αυξημένη αντίσταση, επιτρέποντάς σας να γυμνάζεστε πιο έντονα με μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και μισή ώρα μπορεί να γυμνάσει όλο σας το σώμα αποτελεσματικά. Αποτελεί ένα είδος αεροβικής άσκησης με την οποία ο οργανισμός καίει αρκετές θερμίδες χωρίς έντονη καταπόνηση. Σύμφωνα με το glow.gr ένα ακόμα μεγάλο όφελος της κολύμβησης είναι και η ψυχολογική «άσκηση» που προσφέρει καθώς οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορεί να δρουν χαλαρωτικά, όπως ο διαλογισμός, ανακουφίζοντάς σας από το άγχος.

Τρέξιμο στην άμμο

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο ωραίο θα ήταν να ξυπνάτε νωρίς το πρωί και να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα χαλαρό τρέξιμο στην άμμο; Ή αργά το απόγευμα μετά τη δουλειά να κάνετε μία στάση στην παραλία για να τρέξετε απολαμβάνοντας τον ήλιο να δύει; Τα οφέλη του τρεξίματος στην άμμο είναι πολλά περισσότερα σε σχέση με αυτό στην άσφαλτο. Αρχικά βελτιώνετε αρκετά την ισορροπία σας καθώς η άμμος είναι μαλακή και υποχωρεί σε κάθε σας βήμα. Αυτό σημαίνει πως καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια να προσαρμόσετε το σώμα σας για να αναπτύξετε ένα ομαλό βάδισμα και ως αποτέλεσμα η πρόσθετη αυτή ενέργεια μεταφράζεται σε αύξηση θερμίδων που καίτε. Επομένως μπορείτε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα και να ξεκινήσετε το πρόγραμμά σας με γυμναστική εκεί που «σκάει» το κύμα. Μην ξεχνάτε αντηλιακό και καπέλο όταν είναι απαραίτητο!

Beach Volley

O καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε τη διασκέδαση με τους φίλους σας και τη γυμναστική είναι το βόλεϊ στην παραλία. Αυτού του είδους η άθληση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας και βοηθάει στην απώλεια του βάρους. Κάθε κίνηση απαιτεί τη συνεργασία όλων των μερών του σώματος. Το beach volley απαιτεί καλά αντανακλαστικά, τρέξιμο και συνεχή άλματα. Με άλλα λόγια γυμνάζετε όλο σας το σώμα και δυναμώνετε τους μυς σας. Η άμμος από την άλλη αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας καθώς ως έδαφος δεν είναι σταθερό και χρειάζεται να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσετε ισορροπία. Τέλος εκτός από τα σωματικά οφέλη, το βόλεϊ στην παραλία προσφέρει ατελείωτη διασκέδαση, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και το ομαδικό πνεύμα.

Αεροβική μέσα στο νερό

Η άσκηση μέσα στο νερό αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για τη μυϊκή σας ενδυνάμωση. Κάνοντας αερόβια γυμναστική μπορείτε να κάψετε τις διπλάσιες θερμίδες χωρίς να ιδρώσετε ιδιαίτερα. Η αντίσταση του νερού λειτουργεί αποτελεσματικά καθώς δυσκολεύει την κίνηση κι επιβάλλει στον οργανισμό να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να εκτελέσει τις διάφορες ασκήσεις. Με λίγα λόγια αποτελεί μια ολοκληρωμένη προπόνηση. Ενδεικτικά μπορείτε να ξεκινήσετε με επιτόπου τρέξιμο στο νερό, πηδήματα και βαθιά καθίσματα. Στο τέλος των ασκήσεων καλό είναι να κάνετε διατάσεις για να αποφύγετε διάφορους τραυματισμούς.

Don't forget

Είναι καλοκαίρι και ο ήλιος καίει. Αυτό σημαίνει πως καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό. Πάρτε μαζί σας καπελάκι και αντηλιακό, αν και μία ελαφριά μπλούζα θα ήταν ό,τι καλύτερο κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Επίσης, να ενυδατώνεστε όσο πιο συχνά μπορείτε με νερό ή άλλα δροσερά ροφήματα!