Η «Ολυμπία» θα αρμενίζει σε λίγες μέρες στα νερά του Θερμαϊκού!


SKG
9.7.2018 | 15:33

Η «Ολυμπία» θα αρμενίζει σε λίγες μέρες στα νερά του Θερμαϊκού!

Στα νερά του Θερμαϊκού θα αρμενίζει σε λίγες ημέρες και για πρώτη φορά, και τρίτο καραβάκι, με όνομα «Ολυμπία».

Όπως εξήγησε στη ThessNews ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, την ερχόμενη εβδομάδα προστίθεται για πρώτη φόρα και ένα νέο καθημερινό δρομολόγιο, με προορισμό την Αγία Τριάδα. «Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός η "Ολυμπία", αν αναλογιστούμε ότι η τελευταία φορά που υπήρξε σύνδεση ήταν πριν από 40 χρόνια», είπε ο ίδιος, συνεχίζοντας ότι η τιμή του εισιτηρίου παραμένει ίδια (3,5 ευρώ)

Σχολιάζοντας την προσάραξη του «Κωνσταντή» στο ΑΠΕ, σε αβαθή νερά στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας υπογράμμισε ότι «άμεσα οι 40 επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι» και πως «το καραβάκι αποκολλήθηκε μόνο του και μετά τους απαραίτητους ελέγχους, η λιμενική αρχή επέτρεψε τον απόπλου του» (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου ο «Κωνσταντής» είχε κολλήσει σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Μικρό Έμβολο -Παλατάκι- περίπου 150 μέτρα από την ακτή).

«Μετά από εκτεταμένους ελέγχους υφάλων που διενεργήθηκαν, αλλά και από τον Νηογνώμονα στο σκάφος, οι λιμενικές αρχές της Θεσσαλονίκης επέτρεψαν και πάλι τον απόπλου του πλοίου» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, τονίζοντας ότι το πλοίο επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, μεταφέροντας τους επιβάτες με ασφάλεια.

«Έχουμε επαναφορά των 20 συνολικά δρομολογίων με τον "Κωνσταντή" και τον "Άγιο Γεώργιο" που δίνουν τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, όχι μόνο να απολαύσουν τις κοντινές παραλίες αλλά και την υπέροχη θέα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη θάλασσα» ανέφερε. Τα δύο καραβάκια, «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής», πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’) και μία στάση στον Λευκό Πύργο, πριν καταλήξουν στις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο. Ο «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και χωρητικότητα 180 επιβάτες και ο «Άγιος Γεώργιος» 18 μέτρα με δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες.

Πηγή: http://www.thessnews.gr/