Ο Ανεκπλήρωτος έρωτας του Νίκου Παπάζογλου ήταν η αιτία για να ''γραφτεί'' ο Αύγουστος!!


Μουσικά Νέα
14.2.2019 | 16:21

Ο Ανεκπλήρωτος έρωτας του Νίκου Παπάζογλου ήταν η αιτία για να ''γραφτεί'' ο Αύγουστος!!

Στις 20 Ιουνίου του 1978 σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλονίκη.Το μέγεθος της καταστροφής ήταν τεράστιο!Ένα από τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ήταν και εκείνο που έμενε ο Νίκος Παπάζογλου με την οικογένεια του. Αυτό σε συνδυασμό με την έντονη σεισμική ακολουθία ανάγκασαν τον Παπάζογλου να προτείνει στη γυναίκα του Βαρβάρα να πάρει τη νεογέννητη τότε κόρη τους και να πάνε να μείνουν σε συγγενείς τους στην Αμερική για να είναι ασφαλείς!

Τον Αύγουστο ο Διονύσης Σαββόπουλος προσκαλεί τον Παπάζογλου αφού έμεινε μόνος του,να περάσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης στο εξοχικό του στο Πήλιο.Εκεί ανάμεσα στους πολλούς φιλοξενούμενους του Νιόνιου υπήρχε και μια κοπέλα μια φοβερή καλλονή έτσι όπως την αποκάλεσε που τον «μάγεψε».Φοβήθηκα να ερωτευτώ είπε  αλλά και οι ενοχές για τη γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί τους δεν τον άφησαν να παραδοθεί στο πάθος του. Έτσι αποφασίζει να φύγει από το Πήλιο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη τρέχοντας βάζοντας τη λογικη σε προτεραιότητα και την οικογένεια του από μια πλάνη από έναν ίσως καταστροφικό έρωτα!

Κλείστηκε στο σπίτι και έγραψε τον Αύγουστο...Έτσι λοιπόν γεννήθηκε ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια .. ''Σ' αγαπάω μα δεν έχω μιλιά να στο πω, κι αυτό είναι ένας καημός αβάσταχτος, λιώνω στον πόνο γιατί νιώθω κι εγώ, ο δρόμος που τραβάμε είναι αδιάβατος''