Εικαστική έκθεση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης


Πολιτισμός
5.3.2019 | 19:53

Εικαστική έκθεση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Εικαστική έκθεση με θέμα «Προσφυγιά η πληγή των λαών» στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 22 Μαρτίου.

Αναπόσπαστη είναι η βοήθεια και η συμβολή της εικαστικής ομάδας «FireArt», της οποίας τα πρωτότυπα εικαστικά έργα θα πλαισιώσουν την έκθεση. Η έκθεση θα διαρκέσει από της 22/03 έως τις 5/04, ωστόσο αυτό που την ξεχωρίζει από τις εκθέσεις που συνήθως βλέπουμε  είναι ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής.

Με αυτό τον διαγωνισμό οι φορείς επιθυμούν να δώσουν τη δυνατότητα στους μικρούς καλλιτέχνες να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα αισθήματα που τους προκαλεί η προσφυγιά. Την αναζήτηση του νικητή/τριας αναλαμβάνει τριμελής κριτική επιτροπή η οποία συναποτελείται από ένα μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου και από δυο μέλη της εικαστικής ομάδας «FireArt».

Αναλυτικότερα, τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν στην έκθεση ως εκθέματα ενώ η βράβευση του καλύτερου θα γίνει κατά τη διάρκεια της. Οι συμμετοχές κατατίθενται από τις 1/02 έως τις 8/03, στο τηλέφωνο του συλλόγου 2310 775-346.