Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η ΕΑΚ γιορτάζουν το ελληνικό σινεμά στη Θεσσαλονίκη


Πολιτισμός
3.4.2019 | 08:06

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η ΕΑΚ γιορτάζουν το ελληνικό σινεμά στη Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην ανοιξιάτικη γιορτή του ελληνικού σινεμά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και με αυτή την αφορμή διοργανώνει προβολές σε 10+1 πόλεις, ανάμεσά τους και στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από το Σάββατο 6 έως την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) μια επιλογή από 14 ελληνικές ταινίες – μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους- που τιμήθηκαν μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια με το βραβείο «Ίρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φιλμ στα οποία έχουν απονεμηθεί Βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη. Οι σκηνοθέτιδες Στέλλα Θεοδωράκη και Σοφία Εξάρχου θα παραβρεθούν στις προβολές και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους.

Σημειώνεται ότι οι προβολές της ΕΑΚ θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Κέρκυρα, Γιάννενα, Αθήνα, Κοζάνη, Ξάνθη, Τρίκαλα, Χανιά, Καλαμάτα, Σαντορίνη και Καβάλα, με τη συνεργασία δήμων, τοπικών φορέων και κινηματογραφικών λεσχών, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, ελπιδοφόρα ντεμπούτα και έργα καταξιωμένων δημιουργών, κωμωδίες, δράματα και ντραμεντί.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΑΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χώρος: Αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (εκπτωτικό), 8€ (ημερήσιο)

Σάββατο 6 Απριλίου

19:30 Ημερολόγια αμνησίας

21:30 Τετάρτη 4:45

Κυριακή 7 Απριλίου

19:30 Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά

21:30 Χώρα προέλευσης

Δευτέρα 8 Απριλίου

19:30 Λάμπουν στο σκοτάδι

21:30 Limbo  //  Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού

Τρίτη 9 Απριλίου

19:30 Βόλτα  //  Park

21:30 Χαμομήλι  //  Erotica, Exotica, etc.

Τετάρτη 10 Απριλίου

19:30 Πρώτη ύλη

21:30 Copa Loca  // Νορβηγία