Άρωμα από «Game of Thrones» στο φετινό φεστιβάλ Comic Com


Πολιτισμός
3.5.2019 | 09:14

Άρωμα από «Game of Thrones» στο φετινό φεστιβάλ Comic Com

Έκθεση με τα storyboards του William Simpson από την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Μαΐου 2019 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-Helexpo.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού σε συνεργασία με την εταιρεία “The Comiccon p.c. – Διοργάνωση Συνεδρίων και Εμπορικών Εκθέσεων”, στο πλαίσιο του φεστιβάλ The Comic Con 5.

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες  όπως ο Judge Dredd και ο  Roque Trooper. Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC Comics. Batman,  Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους  στους οποίους εργάστηκε , δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα.  Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως storyboard artist έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες  (Reign of Fire, Freeze Frame, Breakfast on Pluto, City Of Ember). Από το 2008 είναι ο storyboard and conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο Game of Thrones, δίνοντας  με το μολύβι του «ψυχή» στον κόσμο του Westeros.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2019 στο Περίπτερο 13 (Stand 60) της ΔΕΘ Helexpo, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.