Την Κυριακή «Τρέχουμε στα στρατόπεδα μαζί με την λάμψη»


Πολιτισμός
9.5.2019 | 09:36

Την Κυριακή «Τρέχουμε στα στρατόπεδα μαζί με την λάμψη»

Την Κυριακή 12 Μαϊου 2019 διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου «Τρέχω στα στρατόπεδα μαζί με την λάμψη» με στόχο των διοργανωτών πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα διπλό σκοπό.

Πρώτον την ανάκτηση του ζωτικού δημόσιου χώρου των πρώην στρατοπέδων και απόλαυση της ωφέλειάς τους κυρίως από τις επόμενες γενιές και δεύτερον την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, την άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Οι θετικές εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών στην υπόθεση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, συνολικής έκτασης 332 στρεμμάτων στο Δήμο και στους πολίτες (27 Οκτωβρίου 2017), την διάθεση της πίστωσης ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ και τις πρώτες εργασίες για κατασκευή μουσειακών χώρων ιστορικής μνήμης, καθιστούν την περίπτωση του μελλοντικού Μητροπολτικού Πάρκου Παύλου Μελά, ως μια καλή πρακτική και για τα στρατόπεδα των άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας.

Οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά και ο Σύλλογος «Λάμψη» Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος, καλούν με αυτό τον αγώνα τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης,  να γίνουν όλοι μαζί αρωγοί γιατί … Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!

Δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες

Ο Αγώνας διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και η πρωτοβουλία των Δήμων  υποστηρίζεται και φέτος από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ,  5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και την ημέρα του αγώνα έως τις 9:00 π.μ.

Πληροφορίες

Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη,

2313 302960, 961, 962 [email protected]

Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775, 2310 727775, [email protected]