Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Sail for Pink


Πολιτισμός
13.5.2019 | 08:04

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Sail for Pink

Πλήθος κόσμου στο 7ο Sail for Pink που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» στη Νέα Παραλία. Στόχος της δράσης, η οποία έχει γίνει θεσμός, είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Εκατοντάδες πολίτες περπάτησαν στη Νέα Παραλία, δίπλα από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη των ναυταθλητικών ομίλων της Θεσσαλονίκης που έπλενα στον Θερμαϊκό, σε ροζ φόντο προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της και πως με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Στον χώρο υπήρχε και κινητή μονάδα Μαστογράφου του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου για δωρεάν εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης "Αλμα Ζωής", Κούλα Δερεκενάρη ο Σύλλογος έχει ως στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη γυναίκα που νοσεί και την οικογένειά της, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο οποίος όταν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι 100% ιάσιμος.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την «Διαδρομή Αγάπης» από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Με φετινό σύνθημα «Διαδρομή Αγάπης - Πλεύση Ζωής» οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος γενικότερα να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση.