Οι ευεργετικές επιδράσεις του χορού στην υγεία μας!


Υγεία
23.5.2019 | 16:00

Οι ευεργετικές επιδράσεις του χορού στην υγεία μας!

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, ο χορός είναι ιδανικό μέσο διαπαιδαγώγησης, αφού συνδυάζει την καλλιέργεια της ψυχής μέσω της μουσικής και την καλλιέργεια του σώματος μέσω της γυμναστικής!!!

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χορός δίνει ενέργεια και κρατάει σε καλή φόρμα το σώμα και τον εγκέφαλο μας, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία τους, έχει θεραπευτικές ιδιότητες και τέλος, επιδρά καταλυτικά στη ψυχολογία μας.

Η χοροθεραπεία,δίνει την ευκαιρία για απελευθέρωση από προσωπικές και κοινωνικές αναστολές, μέσα από δομημένες ασκήσεις, που εναρμονίζουν το σώμα, το νου και το «πνεύμα».

Η χοροθεραπεία έχει, εκτός από το καλλιτεχνικό μέρος, μια βιολογική πτυχή, την απελευθέρωση. Δουλεύονται οι αντιθέσεις, η συμβολική κίνηση, οι επαναλήψεις και οι ασκήσεις δυναμικής. Έτσι ο άλλος γνωρίζει καλύτερα το σώμα του και τον εαυτό του.

Ο χορός επίσης και δη το Αργεντίνικο Τάνγκο που είναι ένας χορός επιθετικός και παράλληλα ερωτικός και παθιασμένος εξασφαλίζει τα σωματικά οφέλη της κινησιοθεραπείας,αύξηση της ισορροπίας, της δύναμης και της ευκαμψίας, του μυικού τόνου και του συγχρονισμού, της ελαστικότητας της άρθρωσης, τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος και πολλά άλλα.

 

 

 
Φωτογραφίες Φωτογραφίες