Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού


Πολιτισμός
24.5.2019 | 08:24

Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι, για 20η συνεχόμενη χρονιά, το πετυχημένο πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2019”.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες και να δώσει χαρά στα παιδιά που θα απασχοληθούν δημιουργικά κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν τα παιδιά που μόλις τελείωσαν τα Προνήπια μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο  και φοιτούν σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε άλλο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που οργανώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται η καθιερωμένη τελετή λήξης, κατά την διάρκεια της οποίας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Η φετινή Δημιουργική Απασχόληση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 01 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου .Θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις  07:00 έως τις 16:00.Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου (14-16 Αυγ. 2019) θα λειτουργήσει μόνο το 13ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο θα φιλοξενήσει και τα παιδιά των άλλων σχολείων.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις παρακάτω σχολικές μονάδες του δήμου Θεσσαλονίκης.

41ο   Δημοτικό Σχολείο –  Ικτίνου 5                                   (Α’ Κοινότητα)
66ο   Δημοτικό Σχολείο –  Ν. Καπάτου 8 & Γαλανάκη    (Β’ Κοινότητα)
19ο   Δημοτικό Σχολείο –  Πόντου 40                                (Δ’ Κοινότητα)
100ο Δημοτικό Σχολείο –  Διδ.Αδαμίδη 62                        (Δ’ Κοινότητα)
4ο     Δημοτικό Σχολείο – Δελφών 150                            (Ε’ Κοινότητα)
13ο  Δημοτικό Σχολείο – Βαλαγιάννη 1                           (Ε’ Κοινότητα)
3ο     Δημοτικό Σχολείο  Τριανδρίας – Ζαίμη 16             (Ενότητα Τριανδρίας)
1ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – Καραϊσκάκη 1Α